Ποιες περιοχές «ζεσταίνει» η ΔΕΠΑ - «Σπάνε» κάθε ρεκόρ τα συμβόλαια

Παίρνει «σάρκα και οστά» το σχέδιο

Ποιες περιοχές «ζεσταίνει» η ΔΕΠΑ - «Σπάνε» κάθε ρεκόρ τα συμβόλαια


Με φυσικό αέριο «γεμίζει» όλη την χώρα η ΔΕΠΑ και ζεσταίνει πολλά νοικοκυριά.

Με επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και νέα έργα η επιχείρηση αναπτύσσει το δίκτυο φυσικού αερίου στη χώρα και συμμετέχει σε έργα διεθνούς ενδιαφέροντος, τα οποία θα καταστήσουν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης.

Στο εσωτερικό της χώρας, συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας καθώς δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για χιλιάδες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες ενώ προσφέρει ένα καύσιμου που επιτρέπει τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του οικολογικού αποτυπώματός τους.

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ενεργοποιήθηκε σε Σέρρες, Λαμία και Χαλκίδα και πλέον όσοι καταναλωτές βρίσκονται επί των δικτύων σε Λαμία, Χαλκίδα και Σέρρες, και το επιθυμούν, μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στο πλέον ανταγωνιστικό καύσιμο και απολαμβάνοντας πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η χρονιά του φυσικού αερίου φαίνεται ότι θα είναι η εφετινή για τα νοικοκυριά, καθώς τα νέα συμβόλαια είναι υπερδιπλάσια από τα αντίστοιχα περυσινά, λόγω της φθηνότερης τιμής αλλά και των προγραμμάτων διευκόλυνσης της σύνδεσης.

Την ίδια στιγμή αυξάνει ο ανταγωνισμός παλιών και νέων εταιρειών, αφού από την 1η Ιανουαρίου η αγορά απελευθερώνεται πλήρως και ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να προμηθευτεί αέριο από τον «λιανοπωλητή» της αρεσκείας του.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, δηλαδή πριν εκπνεύσει το δεκάμηνο, τα νέα συμβόλαια νοικοκυριών στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ανέρχονται σε 19.500, έναντι 17.500 στο εννεάμηνο, ένδειξη ότι αυξάνονται με ρυθμό δύο χιλιάδων τον μήνα. Εκ των 19.500, οι 11.100 αφορούν αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων.

Το ρεκόρ σε νέες συνδέσεις δεν είναι μόνο προνόμιο της Αττικής. Στις αρχές Σεπτεμβρίου τα φετινά συμβόλαια σε Θεσσαλονίκη - Θεσσαλία είχαν ξεπεράσει τις 9.200, εκ των οποίων οι 3.350 έκλεισαν κατά το «νεκρό» διάστημα του καλοκαιριού, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, με επιδόσεις σε καινούργιες συνδέσεις, ύψους 5.837 από 3.642 πέρυσι (αύξηση 60%) και με τον συνολικό αριθμό υπογεγραμμένων συμβολαίων να διαμορφώνεται σε 300.587, έναντι 285.992 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ