Πώς οι εταιρείες θα «απογειώσουν» το ίντερνετ

Τα πακέτα που ετοιμάζουν οι εταιρείες

Πώς οι εταιρείες θα «απογειώσουν» το ίντερνετ

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα μερίδια στην αγορά τους οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναμένεται να λανσάρουν νέα πακέτα υπηρεσιών πιο γρήγορου Διαδικτύου. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ με βάση την τεχνολογία vectoring η οποία προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης μεγαλύτερες των 100 Mbps.

Οι επενδύσεις των παρόχων (ΟTΕ, Vodafone, Wind) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ανάπτυξη ιδιόκτητων δικτύων οπτικών ινών. Η διοίκηση του OΤΕ ανακοίνωσε πως διαθέτει πλέον δίκτυο οπτικών ινών που φτάνει τα 43.000 χιλιόμετρα το οποίο καλύπτει περίπου 2.500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή ο οργανισμός διεκδίκησε και έλαβε επιπλέον περιοχές (άλλες 3.000 καμπίνες), στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της διαδικασίας που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το vectoring, με αποτέλεσμα η τεχνολογία vectoring να φτάνει ακόμα και σε περιοχές της περιφέρειας που θεωρούνται απομακρυσμένες. Με την ολοκλήρωση και της γ’ φάσης, το νέο δίκτυο του OΤΕ θα καλύψει άλλα 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 2.900.000 σε 650 περιοχές της χώρας.

Εκτός από τον ΟΤΕ στην τρίτη φάση της διαδικασίας του κανονισμού για το vectoring συμμετείχε και η Wind το δίκτυο της οποίας θα πάει σε πόλεις όπως το Λουτράκι, η Μεγαλόπολη, το Κιάτο, το Βραχάτι και η Κυπαρισσία. Τόσο η Wind, όσο και η Vodafone προχωρούν την ανάπτυξη των δικτύων τους στις περιοχές που έχουν λάβει μέσω της πρώτης φάσης της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι δυνατότητες ταχύτατης πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποκτούν, μέσω του OΤΕ, και περιοχές που δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη και δεύτερη φάση, όπως το Αλεποχώρι, η Κάλυμνος, η Αίγινα, η Μήλος και πολλά άλλα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ