Στα «βράχια» σκάει η διάσωση της ΕΒΖ

Οι παραιτήσεις της διοίκησης της εταιρείας και η διάρκεια ζωής του

Στα «βράχια» σκάει η διάσωση της ΕΒΖ

Σε περιπέτειες μπαίνει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αφού η κομβική για τη συνέχιση της λειτουργίας της πώληση των θυγατρικών στη Σερβία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Η ΕΒΖ προσπαθεί να επιβιώσει, κατάσταση στην οποία βρίσκονται και δεκάδες άλλες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η διοίκησή της ΕΒΖ αρνήθηκε να εγκρίνει την πώληση των δύο εργοστασίων της βιομηχανίας στη Σερβία αντί 60 εκατ. ευρώ αλλά και συμβάλουν ώστε να εφαρμοστεί σχέδιο διάσωσης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της. Από τα επτά μέλη του Δ.Σ. τα έξι υπέβαλαν παραίτηση και στις 20 Οκτωβρίου έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φορά που η διοίκηση της ΕΒΖ επιχειρεί να «ακυρώσει» μια διαδικασία, την οποία όμως η ίδια επέλεξε και διεξήγαγε. Αυτή τη φορά μάλιστα η ΕΒΖ επιχειρεί να «τορπιλίσει» την πώληση αφού προηγουμένως ζήτησε και πέτυχε βελτίωση του τιμήματος κατά 20%.

Η ΕΒΖ αντιμετωπίζει ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας και η Πειραιώς, που είναι η πιστώτρια τράπεζα, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά να τη χρηματοδοτήσει αν δεν πουληθούν οι δύο μονάδες στη Σερβία, που είναι μέρος ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δανεισμού της ΕΒΖ. Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών και ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της ΕΒΖ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ από την άλλη πλευρά ζητούν την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, η οποία καλείται να πράξει το αυτονόητο για να αρθεί το αδιέξοδο στην ΕΒΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ