Ως Hyatt «ανοίγει» το Athens Ledra

Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι επενδυτές

Ως Hyatt «ανοίγει» το Athens Ledra

Μετά από περίπου δύο χρόνια διακοπής λειτουργίας του λόγω υπέρογκων φόρων το Athens Lydra ανοίγει με το όνομα της γνωστής αλυσίδας Hyatt.

Το επενδυτικό σχήμα των νέων ιδιοκτητών, της αμερικανικής Hines και της Henderson Park και με τον όμιλο του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη που έχει αναλάβει να «τρέξει» το κομμάτι της διαχείρισης συμφώνησε με την Hyatt προκειμένου το ξενοδοχείο Athens Lydra να ενταχθεί κάτω από την «ομπρέλα» της Hyatt Regency.

Οι νέοι επενδυτές αν και βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορους κατασκευαστικούς ομίλους εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της ριζικής ανακαίνισης. Να υπενθυμίσουμε ότι το αρχικό επενδυτικό τους πρόγραμμα έφτανε τα 8 εκατ. ευρώ. Πρώτιστος στόχος του επενδυτικού σχήματος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ξενοδοχείου, γι’ αυτό και η επιλογή του αναδόχου αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Η Hyatt Regency αντιστοιχεί στην κατηγορία «premium» των ξενοδοχείων του ομίλου Hyatt με 160 και πλέον αστικά ξενοδοχεία και resorts, σε όλο τον κόσμο, Αμερική, Ευρώπη, Ασία, περιοχή Αυστραλίας- Ειρηνικού, Αφρική.

Στην Ελλάδα η Hyatt Regency έχει επενδύσει στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου διαθέτει 160 δωμάτια και σουίτες και συνεδριακό κέντρο, σε μια επιφάνεια 22.000 τ.μ. αφού η εταιρεία προσανατολίζεται και στο κομμάτι του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού. Το ενδιαφέρον της για την νέα μονάδα ήταν αναμενόμενο αφού πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο μετά την αποχώρηση της αλυσίδας Marriott International το Νοέμβριο του 2013, αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, με πολλαπλές διαδικασίες πλειστηριασμών να καθίστανται άγονες.