Παιχνίδι για δύο παίκτες με επίκεντρο την Cyta Ελλάδος

Το «ντεμπούτο» των επενδυτών – Λήγει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών

Παιχνίδι για δύο παίκτες με επίκεντρο την Cyta Ελλάδος

Θέμα ωρών είναι να κάνουν την εμφάνισή τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τη Cyta Hellas. Αύριο το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί από τους συμβούλους του διαγωνισμού για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες ή κοινοπραξίες με την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος «για το σύνολο ή μικρότερο ποσοστό μετοχών». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διευκρινίσουν ποιο ποσοστό των μετοχών θα αγοραστεί με μετρητά και ποιο ποσοστό με ανταλλαγή άλλων περιουσιακών στοιχείων και να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για τα τελευταία.

Στη συνέχεια θα καθορίσει το κατά πόσον ακόμη και ένας ενδιαφερόμενος πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας δεσμευτικής προσφοράς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ύπαρξη πρόβλεψης ώστε οι ενδιαφερόμενοι να διευκρινίσουν ποιο ποσοστό των μετοχών της Cyta Eλλάδος θα αγοραστεί με μετρητά και ποιο ποσοστό με ανταλλαγή άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο αυτό στάδιο του διαγωνισμού θα συμμετάσχει η Wind Hellas. Το ενδιαφέρον της για τη θυγατρική του κυπριακού οργανισμού στην Ελλάδα είναι δεδηλωμένο και θα εκδηλωθεί σε αυτό το στάδιο.

Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Vodafone Ελλάδος, μένει όμως να φανεί εάν θα μετουσιωθεί σε κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς. Να σημειωθεί ότι Vodafone και Cyta συνεργάζονται ήδη, καθώς η τελευταία χρησιμοποιεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες εικονικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας (MVNO).

Η διοίκηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) θα αποφασίσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση και θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΑΤΗΚ είναι η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC), ενώ τα γραφεία Μπερνίτσα (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης (Κύπρος) λειτουργούν ως νομικοί σύμβουλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ