ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Καταφθάνει το «πράσινο» ομόλογο

Έντονο ενδιαφέρον - Μεταξύ 3,75% και 4,25% το εύρος του επιτοκίου

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Καταφθάνει το «πράσινο» ομόλογο

Έντονο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται για το «πράσινο» ομόλογο που εκδίδει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Το εύρος απόδοσης διαμορφώθηκε σε 3,75% και 4,25%, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουλίου.

 

Σημειώνεται πως ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 60.000 ομολογίες, ενώ ελάχιστο όριο είναι η μία (1) ομολογία, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα με παρουσία και στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και των ΗΠΑ προχωρά στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ), ύψους έως 60 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν έως 60.000 ομολογίες αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Η διάρκεια της προσφοράς θα είναι τρεις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Μετά από συνολικές επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ την πενταετία 2012 – 2016, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σχεδιάζει νέες επενδύσεις συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017 – 2019. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τον χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Άμεσος στόχος της εταιρείας είναι να υπερβεί το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι τις αρχές του 2018.

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος που προωθεί η εταιρεία αφορά και τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τομέα στον οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ακολουθήσει η ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ