Ποσό-«μαμούθ» διεκδικεί από τις αγορές η Sunlight

Aπό 14 έως 16 Ιουνίου η Δημόσια Προσφορά

Ποσό-«μαμούθ» διεκδικεί από τις αγορές η Sunlight

Στην έκδοση του ομολογιακού δανείου, πενταετούς διάρκειας ύψους έως 50 εκατ.ευρώ προχωρά η βιομηχανική Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia Developments, συμφερόντων του επιχειρηματία κ.Π.Γερμανού.

Η Sunlight είναι μια από τις λίγες ελληνικές κερδοφόρες εταιρίες που πληρούν τα επενδυτικά κριτήρια μιας σύγχρονης δραστηριότητας σε τεχνολογία αιχμής με άνοδο πωλήσεων και ισχυρό εξαγωγικό προφίλ.

Στο διάστημα από 14 έως 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Δημόσια Προσφορά και πρόκειται να εκδοθούν 50.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ. Το εύρος απόδοσης θα οριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους (σ.σ. Alpha Bank, Eurobank, Euroxx), ενώ θα καθορίσουν και το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης, που εξάγουν την τελική απόδοση.

Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, της Συστήματα Sunlight και της θυγατρικής της Sunlight Recycling.

Την ίδια στιγμή, θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας, στις οποίες περιλαμβάνεται η ίδρυση δύο θυγατρικών στο εξωτερικό, ενώ μέρος των κεφαλαίων θα παραμείνουν ως διαθέσιμα για μελλοντικές κινήσεις.

Η στρατηγική της εταιρείας πίσω από την απόφαση για την έκδοση εταιρικού ομολόγου συναξιολόγησε την αναχρηματοδότηση της εταιρείας συνολικά, διότι το 2018 λήγει σε μεγάλο βαθμό ένα τραπεζικό ομολογιακό δάνειο που έχει λάβει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2016 μειώθηκε στα 55 εκατ.ευρώ από 58 εκατ.ευρώ στο τέλος του 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ