Ζημιές εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Aegean

Ζημιές εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Aegean
Ζημίες της τάξεως των 35,8 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Aegean το α’ τρίμηνο του 2017, έναντι ζημιών 21,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών του εποχικά αδύναμου α’ τριμήνου συνιστά απόρροια της υποαπασχόλησης του στόλου και της μετατόπισης του Πάσχα στο β’ τρίμηνο.

Στον αντίποδα, τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% σε 151,9 εκατ. ευρώ και η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο κατά 5% σε 2,1 εκατ. άτομα, παρά τη μείωση του αριθμού των πτήσεων κατά 7%.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού διαμορφώθηκε στο 17%, ενώ στο εσωτερικό η κίνηση συρρικνώθηκε κατά 6% λόγω της χαμηλότερης ζήτησης.

Τα ταμειακά διαθέσιμα, τέλος, ανήλθαν σε 262 εκατ. ευρώ κατά την 31η Μαρτίου του 2017.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε πως «το 2017 ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, απόρροια κυρίως των προσπαθειών μας για αποδοτικότερη διαχείριση της χωρητικότητας".Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε, «σε οικονομικό αποτέλεσμα, το ξεκίνημα της χρονιά ήταν δυσκολότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας των διακοπών του Πάσχα, καθώς και της υποαπασχόλησης του στόλου λόγω σχετικά αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας».

Όσον αφορά τα επόμενα τρίμηνα, εκτίμησε ότι «η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένουν ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ