"Δροσιά" εσόδων για την Coca-Cola HBC

"Δροσιά" εσόδων για την Coca-Cola HBC
Αύξηση της τάξης του 4,5% εμφάνισαν τα έσοδα της Coca-Cola HBC, καθώς στο α’ τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν σε 1,38 δισ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων παράλληλα, σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,7%, παρά τις αδύναμες επιδόσεις στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες αντισταθμίστηκαν από τη θετική πορεία στις αναδυόμενες οικονομίες.
Ο όγκος πωλήσεων στις ανεπτυγμένες αγορές υποχώρησε κατά 2,2%, αντικατοπτρίζοντας υποκείμενη τάση βελτίωσης, αν λάβουμε υπόψη την επίδραση από τη μετατόπιση του Πάσχα. Η ανοδική πορεία του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία αντιστάθμισε μερικώς τις μειωμένες πωλήσεις στην Ελβετία και την Ιταλία, με την τελευταία να επηρεάζεται περαιτέρω από την κατάργηση σημάτων εμφιαλωμένων νερών χαμηλής αξίας.
Στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6%, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων στην Πολωνία, όπου συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση σε πωλήσεις προϊόντων υψηλής αξίας.
Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,0%, με αύξηση στις περισσότερες από τις αγορές μας. Η Ρωσία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αποδίδοντας καλύτερα εν μέσω μίας αδύναμης αγοράς, και στη Νιγηρία συνεχίστηκε η αύξηση του όγκου πωλήσεων, παρά τις μακροοικονομικές δυσχέρειες και τις σημαντικές αυξήσεις τιμών.
Στις ανεπτυγμένες αγορές, το θετικό μείγμα κατηγορίας και συσκευασίας υπεραντισταθμίστηκε από το αρνητικό μείγμα καναλιών διανομής και την ενίσχυση των προωθητικών ενεργειών, με αποτέλεσμα την μείωση κατά 0,2% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.
Στις αναπτυσσόμενες αγορές, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,1% χάρη στο βελτιωμένο μείγμα κατηγορίας προϊόντων και συσκευασίας.
Οι αυξήσεις τιμών στις αναδυόμενες αγορές, ιδίως στη Νιγηρία, συνετέλεσαν στην αύξηση κατά 10,3% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.
Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:
«Η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο, ισχυρή δυναμική σε επίπεδο τιμών και μείγματος και βελτίωση όγκου πωλήσεων, παρά την αρνητική επίδραση από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα.
Είμαστε ικανοποιημένοι από τις υποκείμενες τάσεις στη δραστηριότητά μας. Οι εμπορικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας για το υπόλοιπο του έτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ