Η ελληνική αγροτεχνολογία πάει... Ρωσία. Οι λεπτομέρειες του deal

Η ελληνική αγροτεχνολογία πάει... Ρωσία. Οι λεπτομέρειες του deal
Στην πώληση του 51% της θυγατρικής του Vitro Hellas, στην εταιρεία Demerus Ltd, συμφερόντων του Ρωσικού Ομίλου Ananyev (PS Capital Group), συμφώνησε ο Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη μια κίνηση που θα αναπτύξει την εταιρεία στη ρωσική αγορά.

Με την εξέλιξη αυτή η Vitro Hellas και ο Όμιλος Ευθυμιάδη αποκτούν μια νέα στρατηγική συνεργασία στον τομέα του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτάρια οπωροφόρων, αμπέλου και καλλωπιστικών), με στόχο τόσο Ελληνική όσο και στην Ρωσική αγορά.
Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει Ελληνικό μάνατζμεντ και υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής βάσης της Vitro Hellas στις εγκαταστάσεις της στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νέου στρατηγικού της εταίρου για τη Ρώσικη αγορά αλλά και γενικότερα την διεθνή αγορά.
Επίσης προβλέπεται άμεση δημιουργία και ανάπτυξη θυγατρικής της Vitro Hellas στην Ρωσία, με υποδομές και εξοπλισμό παραγωγής στο ίδιο αντικείμενο πολλαπλασιαστικού υλικού, γεγονότα που αποδεικνύουν έμπρακτα το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα.
Από την δική του πλευρά, ο Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη θα διερευνήσει νέες, πρόσθετες δυνατότητες συνεργασίας με τον Όμιλο Ananyev και στους άλλους τομείς στους οποίους ήδη δραστηριοποιείται σήμερα, όπως τα υδροπονικά θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας (Agritex Ενεργειακή), την παραγωγή και τυποποίηση πιστοποιημένων σπόρων σποράς (Bios Agrosystems), τον ποιοτικό έλεγχο αγροδιατροφικών προϊόντων (Αναλυτικά Εργαστήρια Agrolab RDS) και τις εξαγωγές επώνυμων Ελληνικών οπωροκηπευτικών υψηλής προστιθέμενης αξίας (Hellenic Farming), στην Ελλάδα, την Ρωσία και τις αγορές της Κεντρικής Ασίας.
Η Κ+Ν Ευθυμιάδη, που ξεκίνησε με δυόμισι υπαλλήλους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, σήμερα απασχολεί στον Όμιλο 420 άτομα. Πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 60 εκατομμύρια, έχει στη δύναμή του έξι εταιρείες στην Ελλάδα και τέσσερις θυγατρικές στο εξωτερικό, ενώ μέσα στην κρίση συνέχισε επενδυτικά και δημιούργησε 52 νέες θέσεις εργασίας.
Οι εταιρείες του Ομιλου είναι: "Κ+Ν Ευθυμιάδη", "BIOS AGROSYSTEMS", "VITRO HELLAS", "AGROLAB", "HELLENIC FARMING", "AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ". Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων σε πέντε επιχειρηματικά σχέδια R&D, στους τομείς της φυλλοπροστασίας και της αγροτοδιατροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ