Πέντε ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό των European Business Awards

Πέντε ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό των European Business Awards
Πέντε ελληνικές επιχειρήσεις παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό των European Business Awards 2016/17.


Τα αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης των European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM κατά την οποία διακρίθηκαν οι 110 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο «Ruban d' Honneur Recipient» ανακοινώθηκαν σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, και ανάμεσα στις 110 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται 5 ελληνικές.

Η τιμητική διάκριση των επιχειρήσεων ως «Ruban d' Honneur Recipient» τις ξεχωρίζει ως τις 10 καλύτερες επιχειρήσεις σε κάθε μία από τις 11 κατηγορίες των European Business Awards sponsored by RSM. Ως αποτέλεσμα, προκύπτουν οι 110 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης που θα διαγωνιστούν στον τελικό βάσει της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν.

Πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα είναι το ότι για δέκατη συνεχή χρονιά ελληνικές επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να είναι στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης. Ο θεσμός αυτός είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με αυστηρά και αξιοκρατικά κριτήρια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και 10 χρόνια.

Οι 5 ελληνικές εταιρίες οι οποίες παίρνουν το εισιτήριο για τον φετινό τελικό στον οποίο θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν είναι οι εξής:

• AB Vassilopoulos - The Business of the Year Award with Turnover of €150m or higher

• Printec Group - The Business of the Year Award with Turnover of €26-150m

• Coffee Island - The ELITE Award for Growth Strategy of the Year

• Upstream - The ELITE Award for Growth Strategy of the Year

• Nice n Easy Farm-to-Table Restaurants - The RSM Entrepreneur of the Year Award

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος Κύριος Άθως Στυλιανού δήλωσε: «Οι 5 Ελληνικές εταιρίες που έχουν διακριθεί με τον τιμητικό τίτλο του Ruban d' Honneur Recipient έχουν κατακτήσει μια θέση στην ελίτ της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί παρόλο που η χώρα μας δοκιμάζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις καταφέρνουν και διακρίνονται ανάμεσα στις καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης και αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες συνεχίζουν να δημιουργούν και να καινοτομούν. Όλοι εμείς στην RSM Ελλάδος θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και να την προβάλλουμε μέσω του θεσμού των European Business Awards sponsored by RSM στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!»

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι τα μοναδικά επιχειρηματικά βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων της Ευρώπης. H RSM Ελλάδος, μέλος της RSM International, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, είναι ο κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards sponsored by RSM για 10η συνεχή χρονιά. Η RSM Ελλάδος επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γενικότερα.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 3 στάδια. Στο πρώτο στάδιο διακρίθηκαν 636 National Champions, ανάμεσα σε 33.000 εταιρίες που συμμετείχαν από όλη την Ευρώπη, από τις 33 Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 38 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο του National Champion, ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ανάδειξη των 110 «Ruban d' Honneur Recipients», οι οποίοι επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders, που έλαβαν, εκτός των άλλων, υπόψη και το 3λεπτο βίντεο το οποίο ετοίμασαν οι εταιρίες και ανέβασαν στο site των European Business Awards. Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση στην κάθε μία από τις έντεκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award στις 4 Μαΐου του 2017 στο λαμπρό Gala απονομής, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Παράλληλα, πραγματοποιείται η ψηφοφορία του κοινού η οποία θα αναδείξει τον National Public Champion, δηλαδή την εταιρία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού στην κάθε χώρα. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 6 Μαρτίου 2017 και στη συνέχεια η ψηφοφορία θα συνεχιστεί ανάμεσα στις 33 εταιρίες – μια από κάθε χώρα – σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο για την ανάδειξη του European Public Champion.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ