Τα ΕΛΠΕ δωρίζουν 140.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

Τα ΕΛΠΕ δωρίζουν 140.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων
Σε δωρεά 140.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους, προχωρά ο όμιλος των ΕΛΠΕ.

Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο, ο πρόεδρος της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» Ευστάθιος Τσοτσορός και ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Στεργιούλης, με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα.

Ο όμιλος των ΕΛΠΕ έχει ήδη διαθέσει δωρεάν τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από 1.500.000 λίτρα πετρελαίου, σε τουλάχιστον 180 σχολεία της χώρας και περισσότερους από 60 φορείς και οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο, ενώ ενισχύει συστηματικά με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς.

To υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέβαλε αίτημα στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για τη χορήγηση πετρελαίου, προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε 13 δομές φιλοξενίας στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου, εντάσσοντας τη χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του. To πετρέλαιο θα διατεθεί άμεσα για τις ανάγκες των δομών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι «ο χειμώνας εφέτος είναι ιδιαίτερα σκληρός και οι ανάγκες για θέρμανση των δομών φιλοξενίας αυξημένες. Η άμεση ανταπόκριση των ΕΛΠΕ αποτελεί απόδειξη ανθρωπιάς και έμπρακτης αλληλεγγύης, που τιμά και τον Όμιλο και την πατρίδα μας. Μπορεί να γίνει, δε, και παράδειγμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με την προσαρμογή των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς».

Οι δομές που θα διοχετευθεί το πετρέλαιο βρίσκονται στην Πρέβεζα (Φιλιππιάδα), την Ημαθία (Αλεξάνδρεια, Αγία Βαρβάρα στη Βέροια), στη Θεσσαλονίκη (Βασιλικά, Διαβατά, Ωραιόκαστρο, Σίνδος, Κορδελιό, Δερβένι, Καλοχώρι, Καβαλάρι) και στο Κιλκίς (Νέα Καβάλα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ