Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των ΕΛΠΕ για το 2017

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των ΕΛΠΕ για το 2017
Η ατζέντα του διευθύνοντος συμβούλου του μεγαλύτερου ελληνικού διυλιστηρίου είναι γεμάτη στόχους και για το 2017.

Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, μετά από ένα έτος, όπου σημειώνονται ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων, έχει θέσει ως στόχο την υπεραπόδοση των επενδύσεων του ομίλου αλλά και την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας των ΕΛ.ΠΕ.

Στην περίοδο της παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής ύφεσης, ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, το έργο εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ελευσίνας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστική του θέση και τον εξαγωγικό του προσανατολισμό με εξαγωγές που ξεπερνούν πλέον το 55% της συνολικής τους παραγωγής.

Η απόδοση των διυλιστηρίων με ιστορικό ρεκόρ παραγωγής και η αύξηση των εξαγωγών σε συνδυασμό με τη σχετική σταθερότητα τιμών αργού διαμόρφωσαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων στο εννεάμηνο του 2016 στα 184 εκατ. ευρώ, που αποτελεί ιστορικό υψηλό των τελευταίων ετών, και είναι αυξημένα κατά 76% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2015.

Η τελευταία ομολογιακή έκδοση ύψους 375 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 4,875% και η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης εξαγοράς των ομολόγων λήξεως 2017 –εκτός από απόδειξη επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τον όμιλο- εκτιμάται ότι θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους του ομίλου το 2017.

πηγή: Παραπολιτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ