Η πρόταση ΣΕΒ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Η πρόταση ΣΕΒ για την καταπολέμηση της διαφθοράς
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ζητά ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις για να φτάσει το μήνυμα στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο, υποστηρίζοντας θεσμικές και τεχνολογικές λύσεις που προωθούν τη διαφάνεια.

Με αφορμή την σημερινή, παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η‭ διαφθορά αποστερεί πολύτιμους πόρους από την εθνική οικονομία, πλήττοντας σοβαρά και εξίσου όχι μόνο το κράτος και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και την απασχόληση, το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα των δημόσιων αγαθών και εν τέλει την κοινωνική ευημερία. Αποτελεί ‬ ένα σημαντικότατο ‬ αντικίνητρο ‬ για ‬ ‭ τις ‬ επενδύσεις ‬ ‭ που έχει ‭ ανάγκη ‬ ‭ να προσελκύσει η χώρα μας για να ξεφύγει από την κρίση και πλήττει το κύρος και τη φήμη της επιχειρηματικότητας.

Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών, η εντατικοποίηση των ελέγχων, η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και της δημόσιας ‬ ‬λογοδοσίας,‭ η βελτίωση της σαφήνειας της νομοθεσίας, η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ο περιορισμός της επαφής με τον ανθρώπινο παράγοντα μέσω της ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των ‭ συναλλαγών μπορούν να επιφέρουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα. Απαιτείται ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις για να στείλουμε διεθνώς το ‬ ‭ μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο υποστηρίζοντας θεσμικές και τεχνολογικές λύσεις που προωθούν τη διαφάνεια. ‭

Ο ΣΕΒ δηλώνει παρών και έχει, ήδη, προτείνει ‭32 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε 5 οριζόντια πεδία για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αύξηση της διαφάνειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ