Ανοίγουν 500 νέες θέσεις εργασίας στο Facebook

Ανοίγουν 500 νέες θέσεις εργασίας στο Facebook
Το Facebook πρόκειται να αυξήσει το βρετανικό προσωπικό του κατά 50%, προσλαμβάνοντας 500 νέους εργαζόμενους και στηρίζοντας την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ως σημαντικό τεχνολογικό κέντρο, αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρία κοινωνικών δικτύων μεταφέρεται σε νέα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο το 2017, ενώ έχει σχέδια να αυξήσει το εργατικό προσωπικό από 1.000 σε 1.500 άτομα, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

«Πολλοί από αυτούς του νέους ρόλους θα είναι θέσεις μηχανικής υψηλών δεξιοτήτων», ανέφερε η Nicola Mendelsohn, η αντιπρόεδρος της εταιρίας για τις αναδυόμενες αγορές. «Η Βρετανία παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρίσκεται μια τεχνολογική εταιρία και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Facebook», πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από παρόμοιες δεσμεύσεις άλλων μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιριών, σχετικά με τα σχέδιά τους για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την περασμένη εβδομάδα η Google επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για επέκταση στη χώρα, τονίζοντας ότι θα ολοκληρώσει τα νέα της γραφεία στο Λονδίνο που θα στεγάσουν μέχρι και 7.000 εργαζόμενους, 3.000 περισσότερους απ' ότι απασχολεί αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Επιπλέον, η Apple γνωστοποίησε το Σεπτέμβριο ότι θα νοικιάσει επαγγελματικούς χώρους 46.451τ.μ. στην νότια όχθη του Τάμεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ