Σε μαζικές απολύσεις προχωράει το Twitter

Σε μαζικές απολύσεις προχωράει το Twitter
Έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες αλλά και μεγάλο αριθμό απολύσεων για να επιστρέψει στην κερδοφορία, ανακοίνωσε το Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι θα απολύσει το 9% του εργατικού του δυναμικού παγκοσμίως, παρότι για το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%, φτάνοντας τα 616 εκατ. δολάρια.

Μπορεί τα νούμερα να φαίνονται θετικά, όμως απέχουν πολύ από την ανάπτυξη κατά 58% που πέτυχε την ίδια περίοδο πέρσι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφτασαν τα 317 εκατ., έναντι προβλέψεων για 315 εκατ.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας και την αυτόνομη πορεία της έπειτα από τις φήμες για εξαγορά της από άλλες μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου οι οποίες τελικά κατέρρευσαν, προκαλώντας πολύ μεγάλη πτώση στην αξία της μετοχής του.

«Βλέπουμε μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να ενισχύσουμε την ανάπτυξη μας και να βελτιώσουμε τον πυρήνα των υπηρεσιών μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων η μετοχή του Twitter ενισχύθηκε κατά 4,6%, ξεπερνώντας τα 18 δολάρια. Μέχρι την Τετάρτη η εταιρεία είχε χάσει το τελευταίο έτος το 25% της χρηματιστηριακής της αξίας.

Η απόλυση του 9% του εργασιακού δυναμικού της εταιρείας έρχεται μετά από μια ακόμη μαζική απομάκρυνση του 8% των υπαλλήλων της το περασμένο έτος όταν ο Ντόρσεϊ ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σταθερά κερδοφόρα πριν από το 2018, όμως οι διοικούντες του Twitter δηλώνουν ότι μέσα στο 2017 θα το έχουν καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ