Το μεγάλο «στοίχημα» της Νιτσιάκος

Το μεγάλο «στοίχημα» της Νιτσιάκος
Η Νιτσιάκος πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα κατάφερε να βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά σε τροχιά ανάπτυξης, πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών.

Η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση από τα Γιάννενα, που δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, κατέχει σήμερα τη θέση της πρώτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγού πουλερικών στην Ελλάδα αποτελώντας επιχείρηση-πρότυπο, αφού παρά το δυσμενές οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον, παραμένει προσηλωμένη στο στρατηγικό της πλάνο και συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση των επενδύσεων της.

Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και στις αρνητικές προβλέψεις της ΕΣΕΕ που εκτιμά την επιβολή λουκέτου σε 63.000 ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στο 2017, η διοίκηση της Νιτσιάκος βλέπει τα οικονομικά της αποτελέσματα να εμφανίζουν αυξητική τάση, γεγονός που της επιτρέπει να εξετάζει με αισιοδοξία το γενικότερο «άνοιγμά» της, τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς αγορές.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το 2015, ο κύκλος εργασιών της Νιτσιάκος διαμορφώθηκε στα 236 εκατ. ευρώ, έναντι των 213 εκατ. ευρώ που σημείωσε το 2014 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 10 %, ενώ ανοδικά κατά 21% κινήθηκε σε ετήσια βάση και ο τζίρος για το πρώτο 5μηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο της αγοράς της στο σύνολο της παραγωγής του κοτόπουλου ανέρχεται στο 30% στην εγχώρια αγορά και το 40% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από την πώληση ζωοτροφών (παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς). Η βελτίωση της οικονομικής θέσης της Νιτσιάκος αποδίδεται στις υψηλές πωλήσεις που εμφανίζει η δραστηριότητα της παραγωγής των pet food στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και αυτή των λοιπών λευκών κρεάτων (γαλοπούλα, κουνέλι) στην οποία εισήλθε από το 2010.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Διευθύντρια Sales & Marketing της ομώνυμης εταιρείας, Μαριλένα Νιτσιάκου δηλώνοντας πως η Νιτσιάκος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων που, παρά την ύφεση, συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. «Καταφέραμε και φέτος να αυξήσουμε το τζίρο μας, να διατηρήσουμε σε έλεγχο τα λειτουργικά και άλλα κόστη, και την ίδια στιγμή να προσφέρουμε θέσεις εργασίας. Τα αποτελέσματα αυτά αποδίδονται τόσο στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Νιτσιάκος για τις επενδύσεις και την εξωστρέφειά της όσο και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας που μας προτιμούν για την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την πιστή και συνεχώς αυξανόμενη προτίμησή τους.»

Το μεγάλο «στοίχημα» της Νιτσιάκος

Έχοντας πρόσφατα λανσάρει το Μαύρο Κοτόπουλο της Αλσατίας, η Νιτσιάκος φαίνεται να έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα με την αγορά και τους καταναλωτές. Η εισαγωγή αυτού του high volume προϊόντος ήρθε σε συνέχεια συστηματικής έρευνας- άλλωστε, χαρακτηριστικό της εταιρείας Νιτσιάκος είναι αναμφισβήτητα η ερευνητική διαδικασία στην οποία αποδίδεται η βάση της ανάπτυξή της- το Δεκέμβριο του 2015, όταν αποκλειστικά πρώτα διατέθηκε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος. Τη σκυτάλη με στόχο τη μεγαλύτερη κάλυψη του δικτύου στο οργανωμένο λιανεμπόριο παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες τα καταστήματα My Market και Σκλαβενίτης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαύρο Κοτόπουλο ως γαλλική ράτσα εκτρέφεται σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως. Τα µαύρα φτερά τους µε τις µπλε ανταύγειες καθιστούν αυτά τα κοτόπουλα της Αλσατίας τα πιο δημοφιλή πτηνά στη Γαλλία. Πρόκειται για µία μαύρου φτερώµατος αγροτική ράτσα βραδείας ανάπτυξης µε χαρακτηριστικό γνώρισμα τον γυμνό λαιμό. Η διάρκεια της εκτροφής τους, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και το ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο µε το οποίο τρέφονται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης και αυξημένο σε κυτταρίνη, καθιστά το Μαύρο Κοτόπουλο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στη γεύση αλλά και στη διατροφική αξία σε σχέση με το λευκό κοτόπουλο. Η αυξηµένη πρωτεΐνη, τα λιγότερα λιπίδια, τα καλά επίπεδα σε ανόργανα άλατα, καθώς και η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, το καθιστά ιδανικό και για την παιδική διατροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ