Ποιος κολοσσός τεχνολογίας περικόπτει 3.000 θέσεις και γιατί

Ποιος κολοσσός τεχνολογίας περικόπτει 3.000 θέσεις και γιατί
Η Ericsson AB σχεδιάζει να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη Σουηδία και να μειώσει την παραγωγή στην εγχώρια αγορά, καθώς προχωρά με την μείωση του κόστους εν τω μέσω εξασθένισης της ζήτησης για εξοπλισμού ασύρματου δικτύου.

Η εταιρεία, η οποία άφησε να εννοηθεί τον προηγούμενο μήνα ότι οι γραμμές παραγωγής της Σουηδίας δεν αποκλείονται από τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας, μειώνει την παραγωγή στις πόλεις Boraas και Kumla.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 16.000 εργαζόμενους στη Σουηδία, περικόπτει επίσης θέσεις εργασίας στον κλάδο των πωλήσεων, στη διοίκηση, στην έρευνα και ανάπτυξη.

Το πλήγμα για τα τελευταία εναπομείναντα σουηδικά εργοστάσια υπογραμμίζει την έκταση των προκλήσεων της Ericsson καθώς προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην αύξηση του ανταγωνισμού και στην επιβράδυνση της ζήτησης από τις τηλεπικοινωνιακές.

Καθώς η ύφεση επηρέασε τα κέρδη, η Ericsson έδιωξε τον διευθύνοντα σύμβουλό της τον Ιούλιο και έχει στοχευμένες περικοπές κόστους με στόχο την εξοικονόμηση 9 δισ. κορόνες (1,05 δισ. δολάρια) ετησίως μέχρι το 2017.

Η εταιρεία προσπαθεί να αναζωογονήσει τα κέρδη μέσω εξοικονομήσεων καθώς συναγωνίζεται τις Huawei Technologies και Nokia Oyj για τα κέρδη σε μια ολοένα και πιο σκληρή αγορά.

Οι πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο υποχώρησαν 11% καθώς οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη, την Ρωσία και τη Βραζιλία, έπληξαν τις επενδύσεις στον εξοπλισμό ασύρματου δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ