ΟΠΑΠ: Προμέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

ΟΠΑΠ: Προμέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή
Τη διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή (προ φόρου) για τη χρήση 2016 αποφάσισε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Οι μετοχές του οργανισμού θα διαπραγματεύονται από τις 13 Οκτωβρίου χωρίς το σχετικό δικαίωμα, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο ΟΠAΠ ανακοίνωσε σήμερα και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου με τα μικτά κέρδη (GGR) στα 678,8 εκατ. ευρώ έναντι 697,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 (-2,6%). Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο σε 161,5 εκατ. ευρώ έναντι 186,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αναδεικνύουν τις σταθερές επιδόσεις του ομίλου παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από το οικονομικό περιβάλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠAΠDamian Cope.«Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις στα οικονομικά τους, κατάσταση η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2016. Επιπλέον, η κερδοφορία μας επηρεάστηκε σημαντικά από την πρόσφατηαύξηση του φόρουεπί των μικτών κερδών (GGR), ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 35% και είναι σημαντικά υψηλότερος από τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Σύμφωνα με τον κ. Cope, παρά τις συγκεκριμένες προκλήσεις, «ο ΟΠAΠ ανακοινώνει σταθερά έσοδα, ενώ η προσπάθεια για βελτίωση του κόστους οδήγησε και σε στιβαρό λειτουργικό αποτέλεσμα». Ο ίδιος θεωρεί πως «οι προκλήσεις είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ή και να ενισχυθούν περαιτέρω. Ωστόσο με τοσυνεχή εμπλουτισμότων παιχνιδιών τουΟΠΑΠ, με την καλύτερη προσέγγιση στους πελάτες και την ενίσχυση της σχέσης με το δίκτυο συνεργατών, σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε τις ισχυρές ταμειακές ροές και τη δημιουργία ελκυστικών αποδόσεων για τους πελάτες, συνεργάτες και μετόχους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ