Mήνυση 10 δισ. στην Apple -Ποιος την κατέθεσε και γιατί

Mήνυση 10 δισ. στην Apple -Ποιος την κατέθεσε και γιατί
Ένας άνδρας ονόματι Thomas S. Ross κατέθεσε αγωγή 10 δισ. δολαρίων ενάντια στην Apple ισχυριζόμενος ότι είχε εφεύρει το iPhone από το 1992. Αυτό σημαίνει 15 χρόνια πριν κάνει ο Steve Jobs τα αποκαλυπτήρια του πρώτου iPhone τον Ιανουάριο του 2007.

Ο Ross αναφέρει ότι εκτός από το iPhone, η Apple χρησιμοποίησε το utility design που κατοχύρωσε ο ίδιος πριν από 24 χρόνια, έτσι ώστε να κατασκευάσει iPod και iPad.

Στην αγωγή του ισχυρίζεται ότι οι τρεις συσκευές της Apple έχουν σχεδιασμό που προκύπτει από τα σχέδια που υπέβαλε στο USPTO (United States Patent and Trademark Office) το 1992 έτσι ώστε να υποστηρίξει την πατέντα του με τίτλο «Electronic Reading Device».

Τα σχέδια του Ross δείχνουν μια συσκευή που μοιάζει με μοντέρνο smartphone με οθόνη αφής για να διαβάζεις νέα, να βλέπεις φωτογραφίες και video. Ο ίδιος ζητά δίκη με ενόρκους και επιδιώκει από την apple το ποσό των 10 δισ. δολαρίων μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης 1.5% επί των πωλήσεων μελλοντικές συσκευές iOS.

Να σημειωθεί ότι το USPTO άφησε την πατέντα το 1995 όταν ο Ross δεν πλήρωσε το απαραίτητο ποσό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατοχύρωσης της πατέντας. Με άλλα λόγια, δεν πήρε ποτέ την πατέντα, αλλά κατηγορεί την Apple ότι του έκλεψε την ιδέα. Ωστόσο, στην αγωγή αναφέρει ότι η Apple πήρε τα σχέδιά του από το «καλάθι των αχρήστων» και συμπεριλαμβάνει μια φράση του Steve Jobs που λέει «we have always been shameless about stealing great ideas» και καταλήγει λέγοντας ότι η Apple του έχει προκαλέσει «μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, που δεν μπορεί να αποζημιωθεί πλήρως ή να μετρηθεί σε χρήμτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ