Η Alibaba ψάχνει Έλληνες συνεργάτες

Η Alibaba ψάχνει Έλληνες συνεργάτες
Στην Αθήνα πρόκειται να βρεθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στελέχη της κορυφαίας εταιρίας ηλεκτρονικών πωλήσεων Alibaba, μετά από σχετική πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. αποσκοπεί στη διοργάνωση κύκλου επαφών μεταξύ στελεχών της Alibaba και της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας αυτής της πρωτοβουλίας, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Aibaba, θα παρουσιάσει τα σχέδια της εταιρίας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).

Σημειώνεται ότι η εταιρία ALIBABA εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις 485 δισ. δολάρια το 2015. Στην Κίνα έχει μερίδιο 63%% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και άντλησε 25 δισ. δολάρια. Τα Marketplaces της ALIBABA έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ