Ανοίγει ξανά το παιχνίδι στην συνδρομητική τηλεόραση

Ανοίγει ξανά το παιχνίδι στην συνδρομητική τηλεόραση
Ξανανοίγει το παιχνίδι στις τηλεπικοινωνίες, αφού δύο επιχειρηματικές εξελίξεις που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα του κλάδου.

Την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής, ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετια, με στόχο μεταξύ άλλων την επέκταση της σε υπηρεσίες περιεχομένου. (σ.σ.: δηλαδή σαν αυτό που διαθέτει η nova).

Δύο μέρες μετά, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Forthnet με τους πιστωτές (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μάλλον θα ευοδωθούν, εξέλιξη που σηματοδοτεί εκ νέου την έναρξη του διαλόγου με τους υποψήφιους επενδυτές, αφού ο υψηλός δανεισμός της forthnet ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι στις συζητήσεις.

Η επικείμενη συμφωνία με τις τράπεζες, ουσιαστικά υιοθετεί σχεδόν το σύνολο των προτάσεων της forthnet, αφού προβλέπει την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της που ανέρχονται σε περίπου 325 εκατ. ευρώ, με παράλληλη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις του ΟΤΕ και της Vodafone.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ