Σκανδιναβοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα για το 2016

Σκανδιναβοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα για το 2016
Αύξηση της τάξης του 4%-5% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν το 2016 οι αφίξεις τουριστών από τη Σκανδιναβία προς την Ελλάδα, αλλά με έντονες διακυμάνσεις ανά ελληνικό προορισμό, οι οποίες κυμαίνονται από διψήφιες μειώσεις σε συγκεκριμένα νησιά μέχρι αισθητές αυξήσεις στη Χαλκιδική και στο Ιόνιο.

Η τάση αυτή έγινε εμφανής στη διάρκεια της έκθεσης για την Ελλάδα και την Κύπρο «Grekland Panorama», που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη και δέχτηκε 11.200 επισκέπτες σε δύο ημέρες. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη χρονιά, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στη διάρκειά της έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των μεγάλων τουριστικών γραφείων -των APOLLO, VINK, TUI NORD και AIR TOURS- και διαπιστώθηκε πως η Χαλκιδική είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Σουηδών τουριστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Μάλιστα τα γραφεία, που δεν έχουν πρόγραμμα για τη Χαλκιδική, δεσμεύτηκαν πως μέσα στο 2016 θα επισκεφθούν τον προορισμό, με σκοπό την έναρξη προγράμματος για το 2017.

Οι Σκανδιναβοί είναι η τρίτη κατά σειρά εθνικότητα με τα περισσότερα ταξίδια στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση των προτιμήσεών τους. Ποσοστό 60% αυτών κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου.

Το δε μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» προτιμάται από το 70% των Σουηδών. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο.

Τον εκπροσώπησε ο διευθυντής του φορέα, Γεώργιος Μπρουτζάς. Η επόμενη διοργάνωση του Grekland Panorama προγραμματίζεται για τις 11-12 Φεβρουαρίου του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ