Βελτιωτική προσφορά από την Cosco ζητά η ΤΑΙΠΕΔ

Βελτιωτική προσφορά από την Cosco ζητά η ΤΑΙΠΕΔ
Την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ ζήτησε από την Cosco το ΤΑΙΠΕΔ.

H Cosco είναι ο μοναδικός διεκδικητής για το 67% του ΟΛΠ, όπως διαπιστώθηκε κατά την αποσφράγιση από το ΤΑΙΠΕΔ των οικονομικών προσφορών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για τη διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε., την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τους όρους της διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσαν ότι «στόχος μας είναι να πετύχουμε το υψηλότερο τίμημα, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται».

Μέχρι να δοθεί η τελική πρόταση της Cosco, η διαπραγμάτευση των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίζεται ενώ το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τότε δεν μπορεί να ανακοινώσει το ύψος του τιμήματος, ωστόσο εκτιμάται ότι το ποσό του τιμήματος που έχει καταθέσει η Cosco για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο από το ύψος της αποτιμήσεων της επιχείρησης που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από τους δύο ανεξάρτητους αποτιμητές Kantor και American Appraisal Hellas.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι οι μετοχές του ΟΛΠ τέθηκαν με απόφαση του Χρηματιστηρίου, και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αναστολή διαπραγμάτευσης, μετά από σχετική αίτηση που είχε υποβάλλει ο ΟΛΠ για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, έως ότου υπάρξει ενημέρωση από τον κύριο μέτοχο που είναι το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ