Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen
Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν καθώς το σκάνδαλο για απάτη αρχίζει να λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

"Η Volkswagen χρειάζεται μία νέα αρχή – Κάτι τέτοιο αφορά και το προσωπικό της", ανέφερε ο Βίντερκορν σε δήλωσή του την Τετάρτη. "Ανοίγω τον δρόμο για τη νέα αρχή, με την παραίτησή μου".

Η κίνηση αυτή του Βίντερκορν έρχεται να προστεθεί σε μία δραματική εβδομάδα για την Volkswagen. Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων πλήττει ανεξίτηλα την εταιρία από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για την αλλαγή των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Το ψέμα, η απόδειξη και η επακόλουθη παραδοχή, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών της εταιρίας κατά 35% σε δύο μόλις μέρες, και την δημόσια συγγνώμη του, πια, παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Βίντερκορν, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της Volkswagen το 2007, είχε αναζωογονήσει την εταιρία η οποία μέχρι τότε υπέφερε από μαζικές απολύσεις. Η Volkswagen επεκτάθηκε δυναμικά, καταλήγοντας να κατέχει συνολικά 12 μάρκες αυτοκινήτων ή οχημάτων κίνησης, από Lamborghini μέχρι φορτηγά Scania, και 100 μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Newmoney.gr