Ποια εταιρία θέλει να κάνει το ίντερνετ 1000 φορές ταχύτερο

Ποια εταιρία θέλει να κάνει το ίντερνετ 1000 φορές ταχύτερο
Πόσο γρήγορο; Σκεφτείτε πως μία ταινία υψηλής ευκρίνειας θα χρειάζεται οκτώ δευτερόλεπτα για να «κατέβει», ενώ 100 φοιτητές θα μπορούσαν να «κατεβάσουν» ταυτόχρονα ένα βιβλίο σε δύο δευτερόλεπτα, ενώ το να φορτώσετε 1.000 φωτογραφίες θα σας έπαιρνε περίπου δυόμισι δευτερόλεπτα.

Ο λόγος για τηνVerizon, η οποία εργάζεται με στόχο να μπορέσει να παρέχει το γρηγορότερο ίντερνετ που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η νέα τεχνολογία λειτουργεί «προσθέτοντας νέα χρώματα του φωτός» στο υπάρχον καλώδιο οπτικών ινών στο δίκτυο της εταιρείας. Όταν τελειοποιηθεί το εγχείρημα, η Verizon θεωρεί πως η νέα τεχνολογία θα μπορούσε μια μέρα να παρέχει ταχύτητες ίσες με 40-80 gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Η τεχνολογία οπτικών ινών είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μεταδοθούν δεδομένα σε μεγάλες αποστάσεις, πράγμα που είναι και ο λόγος που η Verizon και άλλες εταιρείες όπως η Google Fiber προσπαθούν να επεκτείνουν τα δίκτυα των οπτικών τους ινών.

Προς το παρόν, η Verizon έχει δοκιμάσει με επιτυχία μόνο τις ταχύτητες 10 gigabit ανά δευτερόλεπτο σε ένα εργαστήριο και σε ένα από τα γραφεία της στη Μασαχουσέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ