Η Western Union ενεργοποιεί τις μεταφορές χρημάτων προς την Ελλάδα

Η Western Union ενεργοποιεί τις μεταφορές χρημάτων προς την Ελλάδα
Την ενεργοποίηση των διεθνών εμβασμάτων προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Western Union δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ενδιαφερομένους πελάτες να εισπράξουν μετρητά μέσα σε λίγα λεπτά, σε επιλεγμένα σημεία εξυπηρέτησης, από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Εισερχόμενα από το εξωτερικό και εγχώρια εμβάσματα Western Union μπορούν να εισπραχθούν σε 270 από τα 1.000 σημεία εξυπηρέτησης του Ιδρύματος Πληρωμών WorldBridge σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες μπορούν να εισπράξουν σε μετρητά ποσά που δεν υπόκεινται στους ελληνικούς περιορισμούς κεφαλαίων.

«Η αποκατάσταση των υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων για τους πελάτες μας είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς γνωρίζουμε ότι η ανάγκη να εισέλθουν χρήματα στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από σήμερα. Η εμπειρία μας σε όλο τον κόσμο έχει δείξει ότι κατά τη διάρκεια κάθε είδους κρίσης -οικονομικής ή άλλης- οι οικογένειες και οι φίλοι που ζουν στο εξωτερικό έρχονται κοντά για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Τζοβάνι Αντζελίνι, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ευρώπης της Western Union.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επαναφέρουμε αυτήν τη σημαντική γραμμή ζωής για τους πελάτες μας στην Ελλάδα, που εξαρτώνται επειγόντως από τη γενναιοδωρία και την ευγένεια της οικογένειάς τους και των φίλων τους σε όλον τον κόσμο, για να τους στείλουν χρήματα, έτσι ώστε να μπορούν να πληρώσουν τις τακτικές τους δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών εξόδων διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης», συμπλήρωσε.

Από τη μεριά του ο κ. Κωνσταντίνος Χ. Βαρβίας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Πληρωμών WorldBridge, τόνισε: «Η Paylink βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ηγείται στην πληρωμή εμβασμάτων με μετρητά στους πελάτες της σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν αρχικά ένα από τα αρχικά 270 σημεία εξυπηρέτησης και σταδιακά και τα 1.000 πλέον σημεία του δικτύου μας, αποτελούμενα από ανταλλακτήρια συναλλάγματος, σούπερ μάρκετ, ταξιδιωτικά γραφεία και άλλα σημεία λιανικής».

«Γνωρίζουμε ότι με τη λειτουργία μας θα προσφέρουμε άμεση ανακούφιση σε οικογένειες αλλά και στις κοινότητες, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, ενώ επίσης θα συνεισφέρουμε πρόσθετα κεφάλαια σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβίας.

Η ενεργοποίηση των εισερχόμενων από το εξωτερικό και των εγχώριων εμβασμάτων Western Union είναι επακόλουθο πρόσφατου νόμου της ελληνικής κυβέρνησης, που επιτρέπει στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων να ξαναρχίσουν τη λειτουργία εγχωρίων και εισερχομένων εμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους.

Η Western Union επίσης ενεργοποίησε πρόσφατα τα εισερχόμενα εμβάσματα απ' ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες από συγγενείς και φίλους από 30 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ανατολικής Ασίας καθώς και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Western Union διαθέτει φυσικά σημεία εξυπηρέτησης και ψηφιακό δίκτυο που εκτείνεται σε 200 χώρες και περιοχές. Με όλες της τις επωνυμίες, η εταιρία έχει περισσότερα από 500.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο, από δίκτυα λιανικής μέχρι τράπεζες, πάνω από 100.000 ATMs και μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, πάνω από 90 ενεργές τράπεζες με δυνατότητα μεταφοράς μέσω λογαριασμών, πληρωμές από τράπεζες σε περισσότερες από 50 χώρες και εξυπηρέτηση μέσω του website wu.com σε 25 χώρες.