Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή από τις 11

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή από τις 11
Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για την πρώτη Κυριακή από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών πάντως κατέγραψε την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ως η «μάλλον χειρότερη διαχρονικά».

Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, για την Κυριακή προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.).

Η ανακοίνωση της Ο.Ι.Υ.Ε.

"24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/7/2015 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας πλήρως στα εκβιαστικά εγκληματικά τελεσίγραφα περί άτακτης χρεοκοπίας και αποδεχόμενη τις απαιτήσεις των δανειστών – θεσμών, παρά τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας και των εργαζομένων, όπως εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου, ακόμα πιο καταστροφικού Μνημονίου, που θα επιταχύνει την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση.

Μέσα στο μακρύ κατάλογο των σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων που αποδέχθηκε η Κυβέρνηση και καλείται να εφαρμόσει, είναι τελικά –και μάλιστα υψηλά στην ατζέντα- και η απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Το μέτρο αυτό ήδη έχει αποδειχθεί ως καταστροφικό για τον κλάδο του Εμπορίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιτάχυνε τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανακατένειμε το τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιούργησε και δημιουργεί συνθήκες κυριαρχίας των μεγάλων. Διέλυσε και συνεχίζει να διαλύει τους μισθούς, τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις και κάθε δικαίωμα των εργαζομένων στο Εμπόριο. Η Κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της, επέλεξε να δώσει και τις Κυριακές στους δανειστές.

Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας, ενάντια στην επιχειρούμενη πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της. Η ΟΙΥΕ με απόφαση της Διοίκησης της, προκηρύσσει για την Κυριακή 19/7/2015 (όπου σύμφωνα με την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, λόγω της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων), 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο.

Είναι απόλυτος παραλογισμός σε μια αγορά που διαλύεται, με τους εργαζόμενους και το λαό μας να είναι σε καθεστώς κλειστών τραπεζών και ελέγχου κίνησης κεφαλαίων, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους και εξουθενωμένους, οι εργοδότες να επιμένουν αυτοκτονικά στο άνοιγμα των καταστημάτων και να καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή, και μάλιστα τζάμπα! Καλούμε τις επιχειρήσεις να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις καταναλωτικές ενώσεις και τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, ως ένα πρώτο μήνυμα ενάντια και στο νέο Μνημόνιο", καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ