Οι περιπέτειες ενός εφοπλιστή στην Κυπαρισσία, ελέω caretta-caretta

 Οι περιπέτειες ενός εφοπλιστή στην Κυπαρισσία, ελέω caretta-caretta
Γκoλ με το οποίο χάνει (και το φετινό) πρωτάθλημα της Κυπαρισσίας έφαγε ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς από το ΣτΕ.

Ο γνωστός και από την εμπλοκή του παλαιότερα στα διοικητικά της ΑΕΚ, επιχειρηματίας θα πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή το σχεδιασμό της ανάπτυξης συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή Θίνες του Κυπαρισσιακού Κόλπου όπου και έχει στην ιδιοκτησία του 300 περίπου στρέμματα σε μια μοναδικού φυσικού κάλλους παραλία.

Ο Π. Παππάς προσπαθεί (εδώ και χρόνια) να χτίσει εκεί 48 βίλες σε ισάριθμα οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων στα οποία έχει κατατμήσει, σε μια περιοχή που αρέσει πολύ και στις χελώνες caretta-caretta που την χρησιμοποιούν για την ωοτοκία τους. Η ιδιοκτησία έλκει τις ρίζες της σύμφωνα με ντόπιους σε μεταβίβαση έκτασης του «σταβλάρχη του βασιλέως» που την είχε αποκτήσει από το... στέμμα. Με τον καιρό η ιδιοκτησία αυτή μεγάλωσε (λίγο από την παραλία λίγο από το δάσος κλπ κλπ) και τελικά αγοράστηκε από τον Παππά.

Παίρνοντας ίσως παράδειγμα από το πετυχημένο (τουλάχιστον επικοινωνιακά) project του συναδέλφου του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου λίγο νοτιότερα στο Costa Νavarino, έβαλε μπροστά να το αναπτύξει. Όμως φευ. Οι σύμβουλοι του, μετά από πολλές αντιδράσεις τοπικών φορέων, τον οδήγησαν στην επιλογή της λύσης της ιδιωτικής πολεοδόμησης δια προεδρικού διατάγματος χαρακτηρισμού της περιοχής.

Όμως στη γνωμοδότησή του το ΣτΕ έκρινε ότι το επίμαχο πάρκο πληροί τις νομοθετικές εκείνες προϋποθέσεις να ονομασθεί Εθνικό Πάρκο αντί Περιφερειακό και ότι ο χαρακτηρισμός του ως περιφερειακού δεν είναι νόμιμος. Το ΣτΕ επέστρεψε στο αρμόδιο υπουργείο (Π. Λαφαζάνης...) το ΠΔ για να γίνουν τροποποιήσεις πριν διαβιβαστεί εκ νέου για επεξεργασία στο ΣτΕ. Πάμε λοιπόν πάλι από την αρχή...