Με 29% τρέχουν οι πωλήσεις της H&M στην Ελλάδα

Με 29% τρέχουν οι πωλήσεις της H&M στην Ελλάδα
Με ρυθμό αύξησης 29% “έτρεξαν” οι πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης Η&Μ, η οποία συνεχίζει να αυξάνει σημαντικά το μερίδιο της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 έως τις 30 Νοεμβρίου 2014 η αλυσίδα ένδυσης παρουσίασε πωλήσεις της τάξεως των 143 εκατ. ευρώ (1,33 δισ. σουηδικές κορώνες), έναντι 105,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της οικονομικής χρήσης 2012- 2013 (ή 987 εκατ. σουηδικές κορώνες).
Η εταιρεία, που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα το 2007διατηρεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας 30 καταστήματα σε οκτώ ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδος, Ιωάννινα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Πάτρα) και ανοίγει συνεχώς νέα καταστήματα όπως αυτό με τα είδη σπιτιού στη Θεσσαλονίκη. Στα σχέδια της διοίκησής της είναι να αυξάνει τα σημεία πώλησης της κατά 10% έως 15% ετησίως.
Η σουηδική αλυσίδα θα συνεχίσει κι εφέτος να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα και ήδη, στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιεί επαφές για τη μίσθωση νέων καταστημάτων εντός και εκτός Αττικής, ενώ ένα από τα νέα εγχειρήματα του ομίλου στη χώρα μας αφορά ένα νέο κατάστημα- ναυαρχίδα επί της οδού Ερμού.
Συνολικά η εταιρεία στην χώρα μας απασχολεί 600 άτομα.