Η εισηγμένη που από κατασκευαστής κατέληξε έμπορος

Η εισηγμένη που από κατασκευαστής κατέληξε έμπορος
Η εταιρία επί χρόνια προσπαθούσε να αναπτύξει παραγωγική δραστηριότητα.

Και το έκανε μέσω επιχειρηματικής της μονάδας με επιτυχία μέχρι να ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα. Όμως η κρίση σε συνδυασμό με την επιβολή φόρων, την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους την έφερε ουσιαστικά σε αναστολή της παραγωγικής της δραστηριότητας της μονάδας και στροφή στην εμπορική. Πρόκειται για την εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο Πέτρος Πετρόπουλος που μέσω της εμπορικής ονομασίας Petrogen διαθέτει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και συσσωρευτές βιομηχανικού τύπου αν και είναι περισσότερο γνωστή για την εμπορία φορτηγών και τρακτέρ στην ελληνική αγορά επί αρκετές δεκαετίες.
Στο παρελθόν η εταιρία κατασκεύαζε τα συγκεκριμένα προϊόντα αλλά πλέον έχει στραφεί στις εισαγωγές από το εξωτερικό καθώς αδυνατεί να είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο τιμών. Έτσι ουσιαστικά έχει μειώσει την παραγωγική της δραστηριότητα σε πολύ χαμηλά επίπεδα περιοριζόμενη κυρίως σε χαμηλού κόστους επεμβάσεις σε προϊόντα που εισάγει αλλά και ελαφρού τύπου κατασκευές.
Ωστόσο όλα αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί στους επενδυτές στην Ελλάδα αλλά αποκαλύπτονται σε συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Deutsche Welle όπου επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας της εταιρίας.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ