Στα αναψυκτικά μπαίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα

Στα αναψυκτικά μπαίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα
Στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών με βάση την βύνη αναμένεται να εισέλθει από το 2015 η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, αυξάνοντας περαιτέρω την "πολεμική", σε ένα κλάδο που επικρατεί έντονος ανταγωνισμός από μεγάλους αλλά και τους μικρούς "παίκτες".


Η εταιρεία παράγει ήδη τη σειρά αναψυκτικών με βύνη Fayrouz, η οποία όμως απευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού. Το εν λόγω brand παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Η είσοδος της Αθηναϊκής Ζυθοποιϊας στον κλάδο των αναψυκτικών αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς να αλλάξει άρδην την εικόνα στον κλάδο των αναψυκτικών, σε ένα κλάδο όπου η Coca Cola συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία, έχοντας όμως το μερίδιο αγοράς της υποχωρήσει κάτω από το 70%.
Σημαντική πτώση καταγράφει και το μερίδιο της Pepsico (στο 7% περίπου), η οποία εδώ και περίπου ένα χρόνο σχεδιάζει την αποχώρηση της από την ελληνική αγορά, ενώ αντίθετα ελληνικές εταιρίες όπως η Λουξ, η ΕΠΑΠ με την Green Cola αλλά και ο Βίκος, ενισχύουν συνεχώς την παρουσία τους.
Να σημειωθεί ότι η Αθηναίκή Ζυθοποιϊα για την επόμενη τριετία έχει εκπονήσει νέο πλάνο επενδύσεων ύψους 58 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2014, ανταποκρινόμενη στις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών προχώρησε στο λανσάρισμα 2 νέων προϊόντων.
Πρόκειται για το Mythos Radler ο οποίος αποτελεί συνδυασμό ξανθιάς μπύρας ανώτερης ζυθοποίησης αναμεμειγμένη με χυμό από λεμόνι και για τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby Blackberry ο οποίος έρχεται για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των καταναλωτών πάνω στη νέα αυτή κατηγορία.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα.
Το πρώτο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτούργησε στην Αθήνα το 1965 και παρήγαγε την μπίρα Amstel. Το 1975 εγκαινιάστηκε το δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και το 1985 αγοράστηκε το τρίτο, στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας. Από το 1993 λειτουργεί στη Λαμία η μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη.

Σήμερα, παράγει και συσκευάζει στην Ελλάδα μερικές από τις πιο διάσημες μπίρες: Amstel, Amstel Premium Pils, Amstel Bock, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, BIOΣ 5. Παράλληλα, εισάγουμε τις μπίρες Amstel Light, McFarland, Erdinger, SOL, Murphy’s, Duvel, Chimay, Kirin, Moretti, Desperados, Krusovice και άλλες.

Τα 25 προϊόντα που παράγει και διανέμει, διατίθενται σε 11 χώρες , με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πωλήσεων.