Η Coca Cola, η αγωγή στους εργαζόμενους και τα παιδικά χωριά SOS

Η Coca Cola, η αγωγή στους εργαζόμενους και τα παιδικά χωριά SOS
Σε μη κυβερνητικές οργανώσεις προτίθεται να διαθέσει τα χρήματα -εφόσον τα πάρει -της αγωγής ύψους 1 εκατ ευρώ που κατέθεσε η Coca Cola εναντίον των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.


Απαντώντας σε ερώτηση του fpress η διοίκηση της Coca Cola επισημαίνει ότι "πρόθεση μας από την αρχή, ήταν η επίλυση του θέματος με τον πλέον πρόσφορο και επωφελή για τους εργαζόμενους τρόπο, χωρίς καμία δικαστική αντιπαράθεση. Ωστόσο η κατάφορη συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στην ίδια την εταιρεία αλλά και στα προϊόντα της, καθιστά αναγκαία την προστασία της δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε καταφύγει για πρόκληση ηθικής βλάβης. Η αξίωση 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη αντικατοπτρίζει την έκταση και βαρύτητα των αβάσιμων και ψευδών ισχυρισμών των πρώην εργαζομένων της εταιρείας μας. Το εν λόγω ποσό, εφόσον το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη, θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών της χώρας και συγκεκριμένα στο «Παιδικό Χωριό SOS Θεσσαλονίκης» και στο «Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Φίλυρον Θεσσαλονίκης».
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα θα εκδικαστεί η πρώτη αγωγή της Coca Cola ύψους 250.000 ευρώ, εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
H αγωγή αφορά στον αγώνα των εργαζομένων για το μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Επίσης προ ημερών η πολυεθνική κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά απεργών με την απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι 1 εκατ. ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», που όπως υποστηρίζει έχει δεχτεί από το μποϋκοτάζ στο οποίο καλούν οι απαεργοί τους καταναλωτές.

Eλένη Μπότα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ