H νέα γαλακτοβιομηχανία που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός

H νέα γαλακτοβιομηχανία που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός
Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει η νέα μονάδα επεξεργασίας αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος της ΕΒΟΛ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της εντός και εκτός συνόρων.


Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ξεκινήσει και η επέκταση των άλλων τμημάτων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν περί τις 20/9, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η επέκταση στο δίκτυο διανομής στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, το επόμενο στοίχημα για την ΕΒΟΛ αφορά στο άνοιγμα της γαλακτοβιομηχανίας στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές στην αμερικανική αγορά, καθώς και σε αραβικές χώρες. Η εταιρεία στοχεύει εφέτος σε αύξηση τζίρου 5% σε σχέση με πέρυσι προκειμένου αυτός να ανέλθει στα 18 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νέα μονάδα παραγωγής της ΕΒΟΛ, θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της χώρας στα εγκαίνια έχει σχέση με την βαρύτητα που θέλουν να δώσουν σε μια συνεταιριστική οργάνωση, η οποία επενδύει δικά της κεφάλαια και εκμεταλλεύεται κεφάλαια της Ε.Ε., για να δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης γάλακτος, η οποία θα πολλαπλασιάσει την παραγωγή της και θα την κάνει μια από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.
Η νέα μονάδα, που είναι έτοιμη να ξεκινήσει την λειτουργία της εντός των επόμενων ημερών, χρηματοδοτήθηκε με 6,5 εκ. ευρώ μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος και χρημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ