Εργαζόμενοι σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραμένουν 14 μήνες απλήρωτοι

Εργαζόμενοι σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραμένουν 14 μήνες απλήρωτοι
Απασχολεί 600 εργαζομένους, οι οποίοι εδώ και 14 μήνες δεν έχουν δει το "χρώμα του χρήματος".

Ο λόγος για την αλυσίδα σούπερμάρκετ Λάρισα η οποία αριθμεί περί τα 42 καταστήματα... τα οποία όμως βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Η αλυσίδα "Λάρισα" είχε προ ημερών συμφωνηθεί να εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, συμφωνία όμως η οποία δεν προχώρησε. Ο λόγος σύμφωνα με την διοίκηση της Μαρινόπουλος, ήταν "η υπαναχώρηση των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών".
Πλέον οι εργαζόμενοι στα σούπερμάρκετ Λάρισα έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, ενώ σε ανακοίνωση τους αναφέρουν "Οι 600 εργαζόμενοι, που δουλεύαμε πολλά χρόνια στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, βγάζοντας μεγάλα κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν και την τυπική απόλυση, αφού εδώ και 3 μήνες τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, είναι κλειστά, αλλά και απλήρωτοι για 14 μήνες.
Μας μείωσαν 2 φορές τους μισθούς μας (συνολικά κατά 30%) τα τελευταία δυο χρόνια, απέλυσαν αρκετές δεκάδες συναδέλφους μας, τάχα για να σώσουν την επιχείρηση. Την επιχείρηση όμως την καταχρέωσαν οι εργοδότες με 35.000.000 ευρώ και τώρα κάνουν πως ψάχνουν λύση.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα όσα λέει, η κάθε ομάδα των μετόχων, ότι ενδιαφέρονται να βρουν λύση. Διαπιστώσαμε επανειλημμένα ότι παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και των προμηθευτών και δεν νοιάζονται, παρά για τα δικά τους συμφέροντα. Σ’ αυτά τα παιχνίδια τους, δεν πρόκειται να μας κάνουν συνενόχους, για να κερδίσουν ξανά οι μεγαλομέτοχοι.
Ενωμένοι και με την στήριξη του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, διεκδικούμε:
- Από τους νυν ιδιοκτήτες να μας εξοφλήσουν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας και να πληρώσουν όλες τις εισφορές στο ΙΚΑ.
- Να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας σε περίπτωση πώλησης, με αναγνώριση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σ/Μ Λάρισα ξεκίνησαν ως ένας συνεταιρισμός των παντοπωλών της Λάρισας οι οποίοι με το σύνθημα ένα μαγαζί σε κάθε γειτονιά έκτισαν τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη αλυσίδα που είχε πάρει σημαντικό κομμάτι της πίτας στην τοπική αγορά, η οποία όμως και δεν άντεξε στην κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ