Ο Σκλαβενίτης προκαλεί ανακατατάξεις στην Κηφισίας

 Ο Σκλαβενίτης προκαλεί ανακατατάξεις στην Κηφισίας
Το πρώην κτίριο της Cosmote στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στο Μαρούσι, μίσθωσε σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Η εταιρεία, η οποία επεκτείνεται εντός και εκτός Αθηνών, ετοιμάζεται να ανοίξει μεγάλο κατάστημα στο ακίνητο, κατασκευής του ομίλου Βωβού, πληρώνοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 20 ευρώ ανά τ.μ..

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, είναι από τα λίγα ακίνητα στην περιοχή που μισθώνονται σε αυτή την τιμή, δεδομένου ότι οι μισθώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στην Κηφισίας κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 10- 15 ευρώ ανά τ.μ. Με την κίνηση αυτή η αλυσίδα απαντά ουσιαστικά στον ανταγωνισμό. Η τιμή του μισθώματος, έστω κι αν είναι σχετικά υψηλή για τα σημερινά δεδομένα, υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τη χρυσή, πρό κρίσης, περίοδο κατά την οποία τα γραφεία, επί της Λ. Κηφισίας μισθώνονταν ακόμη και για 32 ευρώ ανά τ.μ..

Επεκτείνεται εκτός Αττικής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έξοδο της αλυσίδας Σκλαβενίτης από την Αττική.
Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το πρώτο κατάστημα εκτός των τειχών της Αττικής, θα δημιουργηθεί στην Κόρινθο τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων αποθηκών στους επόμενους μήνες προκειμένου αυτές να στηρίξουν το νέο επενδυτικό βήμα της αλυσίδας.
Την έξοδο της αλυσίδας από την Αττική επιβεβαίωσε πρ΄'οσφατα και ο Απόστολος Αποστολάκος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Σκλαβενίτης μιλώντας στο συνέδριο CEO Forum 2014.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αλυσίδα έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια 180 εκατ. ευρώ, πέρυσι αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 1.100 άτομα –σ.σ. σήμερα η αλυσίδα απασχολεί 8.600 άτομα- ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της Σκλαβενίτης να δοκιμάσει την τύχη της εκτός των τειχών της Αττικής είπε «κάνουμε μικρά βήματα, όπως οι ορειβάτες».
Βέβαια στην περίπτωση της Αττικής η αλυσίδα μέσα σε διάστημα επτά ετών και εν μέσω κρίσης σχεδόν τριπλασίασε το δίκτυο των καταστημάτων της και από 38 που αριθμούσε αυτό το 2007 στο τέλος του 2013 αριθμεί 110 σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ