Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Coca Cola 3E

 Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Coca Cola 3E
Στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες προχωράει η Coca-Cola Τρία Εψιλον.


Ήδη, όπως αναφέρει η εταιρία, επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ είναι σε εξέλιξη στις μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι και στο Αίγιο αποδεικνύοντας –όπως τονίζεται- «έμπρακτα την προσήλωση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας μη αλκοολούχων ποτών στα εκατομμύρια καταναλωτών που την εμπιστεύονται».
Παράλληλα, σημειώνεται ότι από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά 275 εκατ. ευρώ και έχει συνεισφέρει σε φόρους στο ελληνικό κράτος 258,8 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποδώσει στο κράτος 1 δισ. ευρώ μέσω κρατικών και εργοδοτικών εισφορών. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστηρίζει 30.000 άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας.
Μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται «σήμερα η εταιρεία αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές των τοπικών οικονομιών και της περιφέρειας. Με 25 γραμμές παραγωγής, η Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγει στην Ελλάδα το 96% των προϊόντων της. Συνολικά 115.000 σημεία πώλησης διαθέτουν τα προϊόντα της, ενώ, παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει 4.000 Έλληνες προμηθευτές. Το 90% των προμηθειών της εταιρείας γίνονται στην Ελλάδα και το 52% αυτών προέρχεται από προμηθευτές της Περιφέρειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την εγχώρια και τοπική ανάπτυξη».
Τέλος, αναφέρεται ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ΙΟΒΕ για τη συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει το 20,6% των καθαρών αποτελεσμάτων της, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η κοινωνική συνεισφορά της με επενδύσεις που από το 2010 έχουν φτάσει περίπου τα 11,5 εκατ. ευρώ σε 440 κοινωνικές και περιβαλλοντικές ενέργειες και έχουν αγγίξει περίπου το 85% της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ