Ξυπνά ο ελληνικός "γίγαντας" του λιανεμπορίου

Ξυπνά ο ελληνικός "γίγαντας" του λιανεμπορίου
Δυναμική επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να κάνει ο Ελληνικός Ομιλος Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ (ΕΛΟΜΑΣ) , με στόχο την ενίσχυση του και την αύξηση του μεριδίου αγοράς του απέναντι στις ξένες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.


Ο ΕΛΟΜΑΣ, είναι ο ελληνικός Ομιλος, που ιδρύθηκε το 1994 μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Σκουλά τέως Υπουργού Οικονομικών και Γραμματέα Τουρισμού.
Πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ μεσαίου μεγέθους (όπως ο Γαλαξίας) οι οποίες διαθέτουν παρόμοια φιλοσοφία λειτουργίας.
Σήμερα ο ΕΛΟΜΑΣ αποτελείται από 40 επιχειρήσεις – μέλη και 660 καταστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το 2008 η ΕΛΟΜΑΣ είχε τζίρο 1,4 δις ευρώ ενώ το 2013 περιορίστηκε στα 23 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΛΟΜΑΣ, ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στην ελληνική αγορά με μια σειρά προωθητικών κινήσεων (ενημέρωση καταναλωτικού κοινού, διαφημίσεις, αλλά και μεγάλες προσφορές), προκειμένου να "χτυπήσει"τις ξένες πολυεθνικές αλυσίδες, με φθηνότερα ελληνικά προϊόντα.

Επίσης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει στρατηγικές συμμαχίες με στόχο την καλύτερη διακίνηση των προϊόντων του αλλά και την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.

Τελος, σύμφωνα με πληροφορίες στον Ομιλο αναμένεται να ενταθούν και νέα μέλη, ανεβάζοντας σημαντικά τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων ανά την Ελλάδα.