Νέα εξαγορά στον κλάδο τον σούπερμάρκετ - Ποιά καταστήματα αγοράζει ο Μαρινόπουλος

Νέα εξαγορά στον κλάδο τον σούπερμάρκετ - Ποιά καταστήματα αγοράζει ο Μαρινόπουλος
Σε νέες εξαγορές και επιχειρηματικές συνεργασίες με περιφερειακές αλυσίδες προχωράει η αλυσίδα σούπερμάρκετ Μαρινόπουλος, ενισχύοντας την παρουσία της και στη νησιωτική Ελλάδα.


Την ίδια ώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Hondos και στο κατάστημα της δεύτερης στην οδό Ιπποκράτους, μετά την επιτυχημένη δοκιμή στο κατάστημα της οδού Πατησίων.
Ειδικότερα, η Μαρινόπουλος προχώρησε σε συμφωνία με την αλυσίδα Εlite-Αριάδνη, έτσι ώστε τα επτά καταστήματα που η δεύτερη διαθέτει στην Κρήτη (έξι στο Ηράκλειο και ένα στη Χερσόνησο) να λειτουργούν πλέον ως καταστήματα της πρώτης μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchising). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος των επτά καταστημάτων ξεπέρασε τα 13,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το συνολικό εμβαδόν, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευτικών χώρων, είναι 4.000 τ.μ. και απασχολούνται σε αυτά 80 εργαζόμενοι.
Επιπλέον, τρία καταστήματα που λειτουργούσαν μέσω franchising στη Σαντορίνη μετατρέπονται πλέον σε εταιρικά καταστήματα της Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα έχουν συνολικό εμβαδόν 2.600 τ.μ., απασχολούνται σε αυτά 90 εργαζόμενοι, ενώ ο τζίρος τους υπερβαίνει τα 14,5 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι τόσο στη Σαντορίνη όσο και στην Κρήτη η Μαρινόπουλος προχωράει σε συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς για την πώληση παραδοσιακών προϊόντων –κυρίως τροφίμων– όχι μόνο στα τοπικά καταστήματα αλλά στο σύνολο του δικτύου της. Στις προθέσεις της αλυσίδας είναι φέτος να διοργανώνει θεματικές εβδομάδες στα καταστήματά της, όπου κεντρικό ρόλο κάθε φορά θα διαδραματίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών η Μαρινόπουλος προχώρησε σε συμφωνία με την Karipidis Bros, τη νέα ιδιοκτήτρια της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας «Αρβανιτίδης», η οποία προβλέπει ότι τα 149 καταστήματα της δεύτερης θα αποτελέσουν τμήμα του δικτύου franchsing της πρώτης και θα μετατραπούν σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Με τη συμφωνία αυτή η Μαρινόπουλος θα διαθέτει στη Βόρεια Ελλάδα 320 καταστήματα από 171 σήμερα.
Τέλος, στην Αθήνα, η Μαρινόπουλος ενώνει τις δυνάμεις της με τη Hondos Palace, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία, με σκοπό την οργάνωση shop in shop σούπερ μάρκετ σε καταστήματα καλλυντικών. Ήδη η Μαρινόπουλος λειτούργησε το πρώτο κατάστημά της στο Χόντος Παλλάς της Πατησίων, ενώ τις ημέρες αυτές πρόκειται να ανοίξει και ένα δεύτερο στο Χόντος Παλλάς που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους.
Με τα δύο αυτά νέα καταστήματα η Μαρινόπουλος δημιουργεί 60 νέες θέσεις εργασίας - 30 ανά κατάστημα - ενώ ενισχύει σημαντικά τα έσοδά της. Μόνο από το κατάστημα της Πατησίων εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ