Μπουρλότο κατάρρευσης του Ερρίκος Ντυνάν με δικαστική απόφαση

Μπουρλότο κατάρρευσης του Ερρίκος Ντυνάν με δικαστική απόφαση
Φωτιά ανάβει δικαστική απόφαση που ανατρέπει προηγούμενη δικαστική απόφαση

η οποία ανατρέπει τη διαδικασία επαναλειτουργίας και εξυγίανσης του πολύπαθου νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Ειδικότερα ενώ το Νοσοκομείο είχε μπει σε τροχιά πλήρους επαναλειτουργίας με το διορισμό διοίκησης και πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς (διαβάστε εδώ τη σχετική αποκάλυψη του Fpress) τα δεδομένα ανατρέπονται πλήρως με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα.

Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρειότι η κυβέρνηση δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που θα ασκήσει κατά της απόφασης του ειρηνοδικείου, σύμφωνα με την οποία δεν της επιτρέπεται να συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάσωσή του. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι από το καλοκαίρι που ξεκίνησε η διαδικασία αποβολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η κυβέρνηση με προσωπική φροντίδα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε μια πρωτοβουλία διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ζητήσαμε να αναλάβουμε τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», για να μπορέσει το κράτος με τη δύναμή του να εγγυηθεί τη συμφωνία, πρώτον με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να σταματήσει τη διαδικασία αποπομπής, και δεύτερον να καλυφθούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να πληρωθούν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές.

Έπειτα από μία προσωρινή απόφαση του ειρηνοδικείου, όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης, πριν από ένα μήνα κατάφερε τελικά η κυβέρνηση να ορίσει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο σε ένα μήνα επέδειξε τρομακτική πρόοδο και επέτυχε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς η οποία ανέλαβε το δάνειο που είχε το «Ερρίκος Ντυνάν» ως βάρος από την Τράπεζα Κύπρου και άρα προχώρησε σε ένα πολύ μεγάλο βήμα για επίλυση του θέματος. «Εκταμιεύσαμε γρήγορα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και είμαστε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την αλλαγή του καταστατικού του και άρα την ακύρωση διαδικασίας αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Διεθνή, πράγμα που αν γίνει θα βλάψει δραματικά τη διεθνή εικόνα της χώρας» υπογράμμισε.

Όμως συμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη με νέα του όμως απόφαση το ειρηνοδικείο ακύρωσε το διοικητικό συμβούλιο που είχε οριστεί με την προηγούμενη του απόφαση και το οποίο είχε συστήσει η κυβέρνηση, , και όρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο από προηγούμενα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μάλιστα, όπως επισήμανε, «μας διέταξε να θεωρούμε ότι δεν πρέπει το κράτος να έχει το παραμικρό έννομο συμφέρον για τον Ερυθρό Σταυρό και το "Ερρίκος Ντυνάν"». «Κοινώς το ειρηνοδικείο με την απόφασή του μας διατάζει να μην ασχοληθούμε καθόλου με προβλήματα αυτού του Οργανισμού» τονίζει ο Υπουργός αναφέροντας ταυτόχρονα για την απόφαση ότι «θα την εφεσιβάλουμε και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ