Λουκέτο στο εργοστάσιο της Ξάνθης βάζει η Αλουμύλ - Στο δρόμο 100 εργαζόμενοι

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Ξάνθης βάζει η Αλουμύλ - Στο δρόμο 100 εργαζόμενοι
Λουκέτο στο εργοστάσιο της Ξάνθης βάζει η Αλουμύλ. Το ανακοίνωσε χτες στους 100 εργαζομένους του εργοστασίου ο πρόεδρος της Αλουμύλ Γ. Μυλωνάς, ο οποίος επικαλέστηκε οικονομική στενότητα και περικοπές στο λειτουργικό κόστος του ομίλου.

Στους εργαζόμενους, που θα θελήσουν να αποχωρήσουν –τους δίνεται και η δυνατότητα να δουλέψουν στο άλλο εργοστἀσιο του Ομίλου στο Κιλκίς- θα τους δοθεί όλη η νόμιμη αποζημίωση συν 5.000 ευρώ bonus, ενώ έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα προκειμένου να αποδεχτούν την πρόταση της εθελουσίας εξόδου με την παροχή και του bonus.
Με βάση τα αποτελέσματα του 9μηνου η Αλουμύλ παρουσιάζει σημαντική μείωση του τζίρου της και διεύρυνση των ζημιών της.
Ειδικότερα οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν στα 128,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,8% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2012. Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 16,7% περίπου, στα 22,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA), διαμορφώθηκαν στα 4,0 εκατ. ευρώ περίπου, μειωμένα κατά 50,4%. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν στα 11,6 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ που ήταν στο εννεάμηνο του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ