Μειώθηκε η εγχώρια παραγωγή μπίρας παρά την αύξηση των τουριστών

 Μειώθηκε η εγχώρια παραγωγή μπίρας παρά την αύξηση των τουριστών
Για τέταρτο συνεχόμενο έτος παρουσιάζει φέτος μείωση η εγχώρια παραγωγή μπίρας, παρά την άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας.


Ετσι παρά τη διεύρυνση των εξαγωγών, ο όγκος παραγωγής μπίρας από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις του τομέα, μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 28,3%, με συνέπεια να αντισταθμιστεί η αύξηση που παρουσίασε τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, η συνολική κάμψη της παραγωγής του τομέα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί κατά την τελευταία τετραετία.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013, στο διάστημα αυτό η παραγωγή μπίρας μειώθηκε κατά 2,2%.
Η παραγωγή μπίρας αυξήθηκε με ρυθμό +4,5%, τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012, +23,6% τον Μάρτιο, +24,9% τον Απρίλιο και +17,4% τον Μάιο, κυρίως λόγω αυξημένων εξαγωγών, ενώ μειώθηκε με ρυθμό -4,8% τον Φεβρουάριο, -0,2% τον Ιούνιο, - 19,5% τον Ιούλιο και -28,3% τον Αύγουστο, προφανώς λόγω σημαντικής πτώσης των πωλήσεων σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.. Συνολικά, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2013 η παραγωγή του τομέα ήταν 6% χαμηλότερη από την αντίστοιχη του έτους 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ