Lavipharm: Προχωρά στην εξαγορά δύο σημαντικων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Lavipharm: Προχωρά στην εξαγορά δύο σημαντικων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Αγοράζει Lonarid και Lonalgal 

Στην εξαγορά δύο φαρμακευτικών σκευασμάτων προχωρά η Lavipharm, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αναλγητικά φάρμακα Lonarid N και Lonalgal της Boehringer Ingelheim, τα οποία θα διαθέτει στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου. Η εξαγορά θα γίνει με ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Lavipharm A.E. ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, την υπογραφή συμφωνίας με τη Boehringer Ingelheim International GmbH για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N® και Lonalgal® για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με τη δυνατότητανα τα αξιοποιήσει και διεθνώς.

Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των €8 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά, ενώ η διάθεσή τους από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς
των αδειών κυκλοφορίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ