Morgan Stanley: Ελκυστική η μετοχή της Mytilineos – "Βλέπει" αύξηση 22% στα κέρδη του γ’ τριμήνου

Morgan Stanley: Ελκυστική η μετοχή της Mytilineos – "Βλέπει" αύξηση 22% στα κέρδη του γ’ τριμήνου

Η πρόσφατη διόρθωση στη μετοχή της Mytilineos αποτελεί ένα «ενδιαφέρον σημείο εισόδου» για τους επενδυτές.

Ως ελκυστική χαρακτηρίζει τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley, η οποία σπεύδει να δημοσιεύσει ένα preview για τα οικονομικά μεγέθη του γ’ τριμήνου.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή της, η Morgan Stanley περιμένει αύξηση στα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) κατά 22%, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα διαμορφωθούν στα 260 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών, κάτι το οποίο είναι πιθανό να οδηγήσει σε επαναξιολόγηση (re-rating) της μετοχής.

Ταυτόχρονα, εξηγεί ότι η πρόσφατη διόρθωση στη μετοχή της Mytilineos αποτελεί ένα «ενδιαφέρον σημείο εισόδου» για τους επενδυτές.

Η Mytilineos, επίσης, είναι η μοναδική μετοχή στο «καλάθι» της Morgan Stanley, η οποία προσφέρει ανοδικό περιθώριο στα προβλεπόμενα κέρδη τόσο του β’ εξαμήνου του 2023, όσο και του 2024.

Τέλος, η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας αναφέρει ότι η ελληνική εταιρεία έχει το υψηλότερο TSR (Total Shareholder Return) για το 2023.

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της Mytilineos στο Χ.Α. διαπραγματεύεται στην περιοχή των 35 ευρώ, μετρώντας κέρδη 73% από τις αρχές του έτους αλλά και υπολειπόμενη κατά 7,6% σε σχέση με το πρόσφατο ιστορικό υψηλό των 38 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ