Η Allianz δημιουργεί νέο fund ύψους 1,6 δισ. ευρώ

Η Allianz δημιουργεί νέο fund ύψους 1,6 δισ. ευρώ

Η εταιρεία ίδρυσε το Allianz Global Diversified Private Debt Fund (AGDPDF) II στο Λουξεμβούργο στα μέσα Ιουνίου

Η Allianz Global Investors, το τμήμα διαχείρισης χρημάτων της ασφαλιστικής εταιρείας, σχεδιάζει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το νέο παγκόσμιο ιδιωτικό ταμείο πιστωτικών ταμείων, δήλωσε εκπρόσωποςτης εταρείας

Η εταιρεία ίδρυσε το Allianz Global Diversified Private Debt Fund (AGDPDF) II στο Λουξεμβούργο στα μέσα Ιουνίου.

Το ταμείο σχεδιάζει το πρώτο του κλείσιμο πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει εξασφαλίσει αρκετό κεφάλαιο για να αρχίσει να πραγματοποιεί επενδύσεις.

Η Allianz (Alvg.DE) αύξησε κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ ένα προηγούμενο ταμείο τον Απρίλιο, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον αρχικό του στόχο 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αγωνίζονται για κομμάτι της αναπτυσσόμενης ιδιωτικής αγοράς πιστώσεων, η οποία προέκυψε μετά την οικονομική κρίση του 2008 και εκτιμάται επί του παρόντος ότι έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα ιδιωτικά πιστωτικά ταμεία ανταγωνίζονται όλο και περισσότερο τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης μεγάλων εξαγορών εταιρειών.

Η οικονομική αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τα αυξανόμενα επιτόκια έχει επιβραδύνει τη συγκέντρωση κεφαλαίων, αλλά τα ιδιωτικά πιστωτικά ταμεία συνέχισαν να προσελκύουν επενδυτές, με περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 σύμφωνα με στοιχεία της Preqin.

Ένας ιδιωτικός δείκτης χρέους από το δικηγορικό γραφείο Proskauer έδειξε ότι τα ποσοστά αθέτησης μειώνονται στο 1,64% το δεύτερο τρίμηνο του 2023, μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα αυξήσεων.

Αντί να δανείζει άμεσα, το παγκόσμιο διαφοροποιημένο Ταμείο Ιδιωτικού Χρέους της Allianz επενδύει σε άλλα πιστωτικά ταμεία και κάνει επίσης συν-επενδύσεις.

Το χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών λύσεων του ομίλου ανήλθε σε 231 δισ. Ευρώ στα τέλη Ιουνίου, μια ελαφρά μείωση από τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ