Το Amazon Pharmacy αυτοματοποιεί τις εκπτώσεις για τους ασθενείς με ινσουλίνη

 Το Amazon Pharmacy αυτοματοποιεί τις εκπτώσεις για τους ασθενείς με ινσουλίνη

Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το Amazon Pharmacy δεν θα χρειάζεται πλέον να αναζητούν και να εισάγουν χειροκίνητα κουπόνια από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές ινσουλίνης, τη Novo Nordisk, την Eli Lilly και τη Sanofi,

 

 

Η Amazon.com ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το διαδικτυακό της φαρμακείο θα εφαρμόσει αυτόματα κουπόνια που χορηγούνται από τον κατασκευαστή σε περισσότερα από 15 φάρμακα ινσουλίνης και διαβήτη για να βοηθήσουν τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις εκπτώσεις που έχει δεσμευτεί από τη βιομηχανία φαρμάκων.

Με το νέο πρόγραμμα, οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το Amazon Pharmacy δεν θα χρειάζεται πλέον να αναζητούν και να εισάγουν χειροκίνητα κουπόνια από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές ινσουλίνης, τη Novo Nordisk, την Eli Lilly και τη Sanofi, για να μειώσουν το κόστος της ινσουλίνης τους σε μόλις 35 $ για την προμήθεια ενός μήνα, είπε η εταιρεία.

Η Novo, η Lilly και η Sanofi ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι θα μείωναν τις τιμές της ινσουλίνης τους κατά τουλάχιστον 70% έως ή το 2024, αλλά μια έκθεση της γερουσιαστους Elizabeth Warren που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι ορισμένοι ασθενείς δυσκολεύονται να λάβουν ήδη μειωμένη γενόσημη ινσουλίνη από τα φαρμακεία στην υποσχόμενη χαμηλότερη τιμή.

Παρά το γεγονός ότι η Lilly μείωσε την τιμή καταλόγου του Insulin Lispro της στα 25 $ ανά φιαλίδιο τον Μάιο, οι ασθενείς εξακολουθούσαν να αναφέρονται έως και 330 $ για το φάρμακο, δεν τους έλεγαν για φθηνότερες επιλογές όταν πήγαιναν στα φαρμακεία και δυσκολεύονταν να το χρησιμοποιήσουν. Το πρόγραμμα αποταμίευσης της Lilly, βρέθηκε η έκθεση του Warren.

Ο Vin Gupta, Chief Medical Officer του Amazon Pharmacy, είπε ότι η έκθεση υπογράμμισε την ανάγκη να διευκολυνθεί για τους ασθενείς να λαμβάνουν την ινσουλίνη τους στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Το Amazon Pharmacy θα εφαρμόζει επίσης αυτόματα διαθέσιμες εκπτώσεις σε ιατρικές συσκευές που σχετίζονται με τον διαβήτη από τους κατασκευαστές Dexcom και Insulet, συμπεριλαμβανομένων των συνεχών οθονών και αντλιών γλυκόζης, καθώς και σε άλλα καρδιομεταβολικά φάρμακα, όπως το ισχυρό φάρμακο αδυνατίσματος Wegovy της Novo.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη, Τσαρλς Χέντερσον, δήλωσε ότι η αυτοματοποιημένη έκπτωση της Amazon θα βοηθήσει τους 37 εκατομμύρια Αμερικανούς με διαβήτη να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στις θεραπείες που χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ