Εταιρείες S&P 500: Στα 16,7 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο η αμοιβή των CEO πέρυσι

Εταιρείες S&P 500: Στα 16,7 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο η αμοιβή των CEO πέρυσι

Ο μέσος μισθός των CEO μειώθηκε από 18,3 εκατομμύρια δολάρια και 324 φορές τις μέσες αποδοχές των εργαζομένων το 2021 για εταιρείες του ίδιου δείκτη

 

Τα διευθυντικά στελέχη του S&P 500 κέρδισαν 16,7 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο το 2022, 272 φορές την αμοιβή του μέσου όρου των εργαζομένων τους, έδειξε μια νέα μελέτη την Πέμπτη, καταγράφοντας μείωση κατά το προηγούμενο έτος, καθώς οι αποζημιώσεις των CEO περιορίσθηκαν λόγω της κακής απόδοσης των μετοχών.

Η ετήσια μελέτη «Executive Paywatch» που δημοσιεύτηκε από την AFL-CIO, την κορυφαία αμερικανική ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων, έχει γίνει ένας ευρέως αναφερόμενος δείκτης της εισοδηματικής ανισότητας των ΗΠΑ.

Ο μέσος μισθός των CEO μειώθηκε από 18,3 εκατομμύρια δολάρια και 324 φορές τις μέσες αποδοχές των εργαζομένων το 2021 για εταιρείες του ίδιου δείκτη. Η χαμηλότερη απόδοση των μετοχών ευθύνεται για μεγάλο μέρος της μείωσης των αμοιβών των CEO το 2022, επειδή η αποζημίωση τους συχνά συνδέεται εν μέρει με τις αποδόσεις των επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, οι πραγματικές μέσες ωριαίες αποδοχές για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6% για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Οι αμοιβές των CEO μειώθηκαν περισσότερο από τις αμοιβές των εργαζομένων, αλλά δεν μειώθηκαν αρκετά ώστε να είναι δίκαιες ή ίσες», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Brandon Rees, αναπληρωτής διευθυντής εταιρειών και κεφαλαιαγορών της ομοσπονδίας εργασίας.

Οι αξιωματούχοι της AFL-CIO σημείωσαν επίσης ότι η μέση αμοιβή των CEOs μειώθηκε λιγότερο από την πτώση 18% στη συνολική απόδοση του S&P 500 πέρυσι. Οι πληροφορίες αμοιβών του Διευθύνοντος Συμβούλου στη μελέτη προήλθαν από εταιρικές γνωστοποιήσεις.

Ο λόγος αμοιβών στη φετινή μελέτη ήταν ο χαμηλότερος από το 2019, όταν ήταν 264. Πριν από μια δεκαετία, η μέση αμοιβή CEO του S&P 500 ήταν 11,7 εκατομμύρια δολάρια και οι εταιρείες δεν ήταν υποχρεωμένες να αναφέρουν την αναλογία της αμοιβής των CEO ως προς αυτή του μέσου εργαζομένου τους.

Η μελέτη συζήτησε επίσης τον πιθανό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης, για τον οποίο οι ηγέτες της αγορλας εργασίας ανησυχούν ότι θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ