Ην. Βασίλειο: Ανησυχίες για τις προτάσεις της Amazon σχετικά με το Marketplace

 Ην. Βασίλειο: Ανησυχίες για τις προτάσεις της Amazon σχετικά με το Marketplace


Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών διερευνά την Amazon για ύποπτες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού

 

Η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Βρετανίας δήλωσε ότι η προσφορά της Amazon να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους τρίτους πωλητές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Marketplace αντιμετωπίζει προβλήματα ανταγωνισμού στην προκαταρκτική της άποψη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Τώρα θα διαβουλεύεται για τις δεσμεύσεις που προτείνει η Amazon, πρόσθεσε.
Πέρυσι, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι διερευνά την Amazon για ύποπτες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο επιλέγει προϊόντα που τοποθετούνται στη λειτουργία "Buy Box".
Η CMA είπε ότι είχε λάβει μέτρα μετά από ανησυχίες ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποιούσε τη δύναμή του στην αγορά για να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Marketplace της Amazon για να προσεγγίσουν πελάτες.

«Οι δεσμεύσεις της Amazon στο CMA θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι πωλητές τρίτων στο Amazon Marketplace μπορούν να ανταγωνίζονται σε ίσους όρους ανταγωνισμού έναντι της επιχείρησης λιανικής της Amazon», δήλωσε η Ann Pope, ανώτερη διευθύντρια στο CMA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ