Η Amazon μειώνει την τιμή της συμφωνίας iRobot κατά 15%

Η Amazon μειώνει την τιμή της συμφωνίας iRobot κατά 15%

Η αλλαγή της τιμής της συμφωνίας θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την προγραμματισμένη αύξηση του καθαρού χρέους της iRobot αφού εισήγαγε μια χρηματοδοτική διευκόλυνση 200 εκατομμυρίων δολαρίων

 

Η Amazon μείωσε την τιμή που θα πληρώσει για το iRobot κατά 15% σε περίπου 1,42 δισεκατομμύρια δολάρια αφού ο κατασκευαστής των ηλεκτρικών σκουπών Roomba ανέλαβε νέο χρέος, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.
Σύμφωνα με την τροποποιημένη συμφωνία, η Amazon θα πληρώσει 51,75 $ σε μετρητά για κάθε μετοχή του iRobot, σε σύγκριση με την αρχική τιμή των 61,00 $.

Η αλλαγή της τιμής της συμφωνίας θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την προγραμματισμένη αύξηση του καθαρού χρέους της iRobot αφού εισήγαγε μια χρηματοδοτική διευκόλυνση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Καταλήξαμε σε μια τροποποιημένη συμφωνία με την Amazon που αντικατοπτρίζει την εμφάνιση του νέου χρέους της iRobot», δήλωσε ο Colin Angle, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της iRobot.

Αρχικά αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η συμφωνία σηματοδότησε την τελευταία προσπάθεια της Amazon, του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή στον κόσμο, να επεκτείνει τις σταθερές έξυπνες οικιακές συσκευές της.

Ωστόσο, η εξαγορά έχει αντιμετωπίσει αντιμονοπωλιακό έλεγχο στην Ευρώπη λόγω των ανησυχιών ότι μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει τη θέση της Amazon ως πάροχο διαδικτυακής αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια πλήρη έρευνα για τη συμφωνία και θα αποφασίσει έως τις 13 Δεκεμβρίου εάν θα την εκκαθαρίσει ή θα την εμποδίσει.

Η Amazon και η iRobot δήλωσαν την Τρίτη ότι συνεργάζονται με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην αναθεώρηση της συγχώνευσης. Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου είχε εκκαθαρίσει τη συμφωνία τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ