Νέο CEO θα αποκτήσει η Microsoft στην Ελλάδα - Αποχωρεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Νέο CEO θα αποκτήσει η Microsoft στην Ελλάδα - Αποχωρεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Θα αναλάβει τον ρόλο του General Manager, Financial Services, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νέο CEO θα αποκτήσει η Microsoft στην Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο μέσα στο καλοκαίρι. Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αποχωρεί και θα αναλάβει τον ρόλο του General Manager, Financial Services, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τη Microsoft αποδίδουν την εξέλιξη ως «μέρος του σχεδίου επαγγελματικής εξέλιξης του Θεοδόση», χαρακτηρίζοντας τον κόμβο της Βρετανίας ως έναν «από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς κόμβους στον κόσμο».

Στο ίδιο πλαίσιο περιγράφουν τους επόμενους 3 μήνες ως μεταβατικούς για τη διοίκηση της Microsoft στην Ελλάδα. Τονίζουν πάντως ότι η εξέλιξη δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τον σχεδιασμό της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα.

Ο κ. Μιχαλόπουλος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn: «Τα νέα ξεκινήματα είναι η καλύτερη στιγμή για να σκεφτούμε από πού ήρθαμε και προς τα πού κινούμαστε· κατά την Ιθάκη του Καβάφη, η εστίαση μπορεί να είναι στον προορισμό, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι απολαμβάνουμε το ταξίδι!

Και τι ταξίδι ήταν η ηγεσία της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας τα τελευταία χρόνια: Λίγο αφότου ανέλαβα αυτή τη θέση πριν από τέσσερα χρόνια, ξέσπασε μια πανδημία, αλλά η τεχνολογία μας ήταν εκεί για να στηρίξει τη ζωή των ανθρώπων, για να μας βοηθήσει όλους να συνεχίσουμε. Εν μέσω όλης αυτής της αβεβαιότητας, κάναμε ό,τι καλύτερο, ώστε να μην χάσουμε τίποτα· από τη διασφάλιση της δημιουργίας ενός data center μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα, του πρώτου για τη χώρα, και ενός καταλύτη για την οικονομία της· στην πρωτοβουλία μας skilling for employability μέσω του #GRforGrowth που μετρά ήδη πάνω από 40.000 εκπαιδεύσεις για την ψηφιακή αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας για την επίτευξη ισχυρής επιχειρηματικής ανάπτυξης με μια τόσο αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα – δύο φορές στους τρεις κορυφαίους και πρωταθλητής επιδόσεων ως υποτομέας από το 2020! Είμαι ευγνώμων πάνω από όλα για όλους στην πορεία, τους ηγέτες μου, τους συνομηλίκους μου, τον LT μου, όλη την ομάδα! Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε και που εργάζεστε με πάθος κάθε μέρα για να προσθέτετε αξία σε αυτό που κάνουμε.

Η δέσμευση της Microsoft σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, έχοντας αναγνωρίσει από νωρίς τη δυναμική τους, ήταν εκπληκτική και θα συνεχιστεί. Είχα την τύχη να είμαι μέρος του, θα είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά και ανυπομονώ να καλωσορίσω σύντομα τον επόμενο ηγέτη που θα συνεργαστεί με την ομάδα για να ξεκινήσει το πρώτο datacenter σε αυτή την περιοχή μεταξύ όλων των άλλων προτεραιοτήτων.

Τώρα, ήρθε η ώρα για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που με πάει πίσω στο Λονδίνο (Microsoft UK είμαι καθ’ οδόν ?) μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες! Αυτή τη φορά ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς κόμβους στον κόσμο, σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, σκεφτόμαστε και αναπτύσσουμε. Ανυπομονώ να συνεργαστώ δίπλα-δίπλα με την πολύ ταλαντούχα ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να συνεχίσω να δημιουργώ αντίκτυπο.

Σε νέα ξεκινήματα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ